Sport

2017.06.06. 16:25

Sima vereség - Kísérletezett a magyar foci-válogatott

BUDAPEST - Felkészülési mérkőzésen szenvedett sima vereséget hétfőn este a vendég Oroszországtól a magyar labdarúgó-válogatott.

Tóth Gábor

Magyarország-Oroszország 0-3 (0-2)

Budapest, Groupama Aréna, 12 ezer néző, felkészülési válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: Dingert (német).

Magyarország: Gulácsi - Bese, Lang, Kádár (Vinícius, 46.), Hangya (Kleisz, 46.) - Márkvárt, Nagy Á. - Dzsudzsák (Kleinheisler, 70.), Kalmár (Sallai, 46.), Stieber Z. (Gyurcsó, 75.) - Eppel (Balogh N., 70.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck.

Oroszország: Akinfejev - Vaszin, Kudrjasov, Dzsikija (Siskin, 80.), Zsirkov (Taraszov, 88.) - Szamedov (Szmolnyikov, 76.), Zobnyin (Jerohin, 34.), Glusakov, Golovin - Szmolov (Mirancsuk, 84.), Buharov (Poloz, 62.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov.

Gólszerzők: Szmolov (20.), Eppel (40., öngól), Poloz (89.).

Alekszandr Bukarov (balról) és Bese Barnabás

A magyar válogatott furcsa, felfogatott csapattal lépett pályára, többek között négy újonc (Eppel M., Márkvárt D., Kleisz M., Balogh N.) is debütált címeres mezben. Persze nem volt tétje a meccsnek, így lehetett kísérletezni. Azt viszont nehéz megmondani, hogy ebből a találkozóból mit tud leszűrni a szakmai stáb.

Az orosz válogatott ugyanis könnyedén nyert. A vendégek szervezetten, magabiztosan futballoztak, stabilan, keményen védekeztek, a párharcokat rendre megnyerték, gyorsabban mentek át támadásba és az akcióikat rendre be is fejezték. Ráadásul úgy tűnt, hogy erőnlétben is jobbak.

Igaz, Oroszország rutinos futballistákat felvonultató kész csapat, amely már a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságot felvezető, június 17-én kezdődő Konföderációs Kupára (is) készül. Míg a magyar csapatnak már csak matematikai esélye van kijutni a vb-re, tehát "nyugodtan" koncentrálhat a 2020-as Európa-bajnokságra. De addig még következik néhány tétmeccs, például pénteken (20.45, M4 Sport) Andorra vendégeként vívunk világbajnoki-selejtezőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!