Sport

2016.03.15. 16:03

Simán menetel a HVSE/VSA - A SZoESE 0:2-ről egyenlített, majd kikapott

Szombathely - Az NB II-es női röplabdabajnokság rájátszásának nyitófordulójában a HVSE/VSA könnyen nyert a sereghajtó Veszprém ellen, a hullámzóan játszó SZoESE viszont kikapott a Közgáztól.

Horváth Erika

Haladás VSE/Vasi Sport Akadmia-Veszprémi ESC 3:0 (15, 15, 16)

Szombathely, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Szél, Barabás Béla.

HVSE/VSA: Varga N., VÉGH, FAZEKAS, TÓTH ZS., Kiss B., Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Horváth D. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

A bajnokság harmadik, utolsó körének nyitómérkőzésén az alapszakaszt megnyerő szombathelyiek az utolsó Veszprémet fogadták. Harciasan kezdett a Veszprém, a játszma közepéig tudta is tartani a lépést az éllovassal. Ezután elsősorban Végh Júlia és Fazekas Szilvia jó nyitásaival állva hagyták vendégüket a szombathelyiek (25-15). Rosszul kezdték a második játszmát a hazaiak (1-6). Mucsi Péter időkérését követően viszont tudtak változtatni, és szép támadásokkal, taktikus játékkal fordítani (25-15). A harmadik játszmában már nem volt gond, a hazaiak gyors támadójátékának nem találta ellenszerét a Veszprém (25-16). Egy óra sem kellett a listavezetőnek, hogy érvényesítse a papírformát. Junior: 3:0 (14, 8, 10).

Szombathelyi Egyetemi SE-Közgáz SC és DSK 2:3 (-18, -17, 19, 13, -8)

Szombathely 50 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás Béla, Szél.

SZoESE: KISS L., HALMOSI, SIMON F., Horváth M., Erdősi, Gulkai. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E. Edző: Bodzer Attila.

A SZoESE-s Simon Fanni magabiztosan játszott a hálónál
Fotó: Unger Tamás

Magabiztosan kezdtek a hazaiak, el is húztak. De néhány rossz nyitásfogadás elakasztotta őket, és már nem sikerült újra felpörögniük (18-25). A második szettben sem tudtak változtatni a játék képén, a jól támadó és nyitó fővárosiak maradtak fölényben (17-25). A harmadik játékrészben azonban fordult a kocka, a hálónál és a mezőnyben is tudásuknak megfelelőt nyújtották a szombathelyiek (25-19). A negyedik szettben még magabiztosabbak lettek a hazaiak (25-13). Az ötödik, döntő játszma elején még minden jól alakult hazai szempontból, aztán megismétlődtek az első szettben történtek; rossz nyitásfogadásokkal magára húzta ellenfelét a SZoESE, és ezután már nem tudott újítani (8-15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!