Sport

2015.01.06. 19:34

Simán nyert a Falco, nem okozott gondot a vendég Jászberény

A papírformának megfelelően az NB I-es férfi kosárbajnokság 15. fordulójának nyitómeccsén a Falco-Trend Optika KC Szombathely magabiztosan győzte le a tartalékos Jászberényt.

Tóth Gábor

A Jászberény erősen tartalékosan, csupán kilenc játékossal érkezett Szombathelyre. Többek között két minőségi légiósa, Rasztko Daramicsanin és Dustin Ware is kénytelen volt kihagyni a meccset sérülés miatt. Így a Falco toronymagas esélyként futott neki a találkozónak. Annak ellenére is hogy Milan Majsztorovicsot és Váradi Benedeket is nélkülözte sérülés miatt. A papírforma szerint a JKSE semilyen körülmények között nem okozhatott gondot.

A színmagyar ötössel kiálló Jászberény óvatosan, a Falco pedig álmosan kezdett – és a közönség is nehezen vette fel a ritmust, talán a lelátókon is biztosak voltak a szombathelyi győzelemben.

A percek múlásával aztán belemelegedtek a csapatok, a Jászberény igyekezett tartani a lépést. Az első perctől a Falco uralta a meccset, de nem volt lendület a játékában. Ugyan korán hét-nyolc pontos előnyre tette szert a házigazda (5. perc: 14-6), de nem tudta megnyugtatóvá növelni a fórját.

Sok hiba csúszott a hazai támadásokba, a vendégek pontosabban céloztak. És Doyne is gyorsan kivált a játékból a combját fájlalva: húzódás gyanújával, a biztonság kedvéért az öltözőben maradt a folytatásra. Kálmán László szorgalmasan forgatta a csapatát, adott bőven lehetőséget a fiataloknak.

A második negyed elején egy pillantra felhördült a hazai publikum, amikor egy pontra zárkózott a JKSE (12. perc: 29-28). De aztán Dukics és Martini vezérletével rendezte sorait a Falco. Helyreállt a rend (16. perc: 43-30). Innen pedig már nem volt probléma – főleg azért nem, mert Dukics korlátlan úr volt a palánk alatt. Biztos előnnyel vonulhatott nagyszünetre a Falco (20. perc: 56-41). A szombathelyieknél 10, a berényieknél hét ember játszotta végig az első 20 percet, érezhető volt, hogy a vendég előbb, utóbb elfárad.

Dukics két triplával nyitotta a második félidőt, társai is akadtak pontszerzésben, így gyorsan 20 fölé kúszott a hazai fór (22. perc: 65-44). Eddig sem volt kérdéses, hogy ki nyeri a meccset, de a folytatásban már csak arra vártak választ a csendesen szemlélődő hazai drukkerek, hogy mennyi lesz a csapatok között. A Jászberény futott, harcolt, de ezen az estén nem volt egy súlycsoportban a két csapat (30. perc: 85-62). Az utolsó etapban a Falco igyekezett szórakoztatni a közönséget, Will triplája jelentette a 100. hazai pontot (36. perc: 100-74). A hazai csapatban minden benevezett játékos pályára lépett. Tetszett a közönségnek amit láttak, komoly taps kísérte öltözőbe a Falcót.

Kálmán László: – Győztünk, de nem mindegy, hogy milyen áron, remélem, hogy Doyne sérülés nem súlyos. Biztosan nyertünk, láttam pozitívumokat, de ennél sokkal jobban kell játszanunk a folytatásban, ha el akarjuk érni a céljainkat.

Bencze Tamás: – Gratulálok a Falcónak, megérdemelten nyert, ekkora különbséggel is. De gratulálok a csapatomnak is, mert ebben az összeállításban kihoztuk magunkból a maximumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!