Sport

2015.02.21. 20:29

Simán nyert a HVSE női kézilabdacsapata - nem okozott gondot a sereghajtó PEAC

A papírformának megfelelően sima győzelemmel folytatta az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot a HVSE.

Tóth Gábor

A 16. játéknapon a harmadik Haladást a sereghajtó PEAC fogadta. A papírforma annak ellenére is a szombathelyiek sikerét ígérte, hogy sok volt a sérült, a hiányzó a csapatban.

A Haladás busza reggel 6 órakor indult el, mivel a mérkőzést szombaton 11 órakor rendezték. A korai kelés, a hosszú utazás viszont nem fogta meg a lányokat, remekül kezdtek, gyorsan tudatosították a házigazdában, hogy melyik a jobb csapat (15. perc: 3-9). De aztán kiengedett, könnyelműsködött a HVSE, ezt kihasználva visszajött a meccsbe a Pécs (19. perc: 8-9). Így a félidő vége küzdelmesre sikeredett.

Fordulás után viszont már nem kegyelmezett ellenfelének a HVSE, gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát (36. perc: 14-23). A vasiaknál mindeki kapott bőven játéklehetőséget, szombathelyi szempontból örömjátékkal zárult a mérkőzés.

PEAC-PTE–Haladás VSE 26-39 (12-15)

Pécs, 50 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Balogh, Tóth.

Pécs: Menyhárt – HORVÁTH 5, Király 3, Orbán 3, Tóth 4, Hámori 2, SPÁN 9/5. Csere: Siklósi, Huszár. Edző: Varga Csaba.

HVSE: HAJDUK – MAYER 10/5, Pados 5, Császár 2, PUKLER 10, Gaylhoffer 2, Bolfán 5. Csere: Tömő (kapus), Doncsecz 1, Csire 1, DEBRECZENI 2, Mórocz, Gerencsér 1. Edző: Bölöni Roland.

Junior: 28-38.

Bölöni Roland: – Az eleje döcögősre sikeredett, de aztán realizáltuk a két csapat közötti tudásbeli különbséget. Biztosan nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!