Sport

2014.04.17. 15:45

Simon Tira nyerte a kismesterversenyt

Szombathely - Akárcsak az elmúlt évben, a hatodik Szasza kismester emléktornán is a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzője, Simon Tira bizonyult a legjobbnak.

Horváth Erika

A Szombathelyi Kötélugró Klub tragikus módon elhunyt egykori világbajnokára, Tóth Alexandrára hatodik alkalommal emlékeztek a Szasza kismester tornával, amelyen ezúttal nemcsak hazai, hanem francia versenyzők is indultak. A gyorsasági versenyben Simon Tira egyéni rekorddal, 91 lépéssel kezdett, nagy riválisa, a tatai Mukli Adél minimális különbséggel maradt el tőle. A rendkívül szoros összetett versenyt végül jobb helyezési számaival Tira nyerte meg, megvédve ezzel tavalyi címét, klubtársa, Nagy Lola harmadik lett. A kétköteles verseny igazi showműsort hozott. A Párizsból érkezett csapat vezetője, Jonathan Mahoto akrobatikus produkciója elkápráztatta a közönséget, a többségében fekete bőrű lányokból álló gárdájukat viszont nem hagyták nyerni a szombathelyiek. A rutinos felnőtt csapat – Jandrasits Andrea, Horváth Bianka, Hrasko Patrik, Zsiga Rebeka, Jantos Regina – győzött (a gyorsasági futamban világszínvonalú eredményt, 202 lépést értek el), a második helyet a Mayer Luca, Tóth Boglárka, Eke Dominik, Nagypál Bianka, Kiss Bianka összeállítású együttes szerezte meg, a franciák lettek a harmadikak.

Kétkötezés közben elöl a kismester Simon Tira, mögötte Nagy Lola. Fotó: Czika László

A párizsi vendégeket – illetve a magyar kötélugrók tudását – a szombathelyiek a Fő téren is megcsodálhatták, amikor a városnézés során spontán előadást kerekítettek a szökőkútnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!