Sport

2015.11.27. 12:09

Skorpió BC: felfigyeltek az ifjú tehetségekre

Szombathely - Remek műhelymunka zajlik a Skorpió Box Club edzőtermében, ezt bizonyítja, hogy az egyesület több tehetségére is felfigyeltek.

Tóth Gábor

A szombathelyi Skorpió BC sportolói a nyáron részt vettek az Erzsébet Tábor programjain: 250 ifjú bokszoló között edzettek a Balatonon, Zánkán. A tábort vezető szakmai stábban két korábbi profi ökölvívó világbajnok, Kovács István és Erdei Zsolt is tevékenykedett - éppen utóbbi figyelt fel négy szombathelyi bunyósra. Közülük hárman (Muhovics Milán, Oláh Vadász Zoltán, Pörge Bálint) meghívást kaptak az Erzsébet Tábor folytatására, a Talentum Programra - e kezdeményezés azért jött létre, hogy a feltörekvő, 13 év alatti, szép jövő előtt álló fiatalok szem előtt legyenek és minden segítséget megkapjanak a fejlődésükhöz.

Muhovics Milán és Oláh Vadász Zoltán csütörtöktől vasárnapig Zánkán edzőtáborozik - ők a legfiatalabbak, 11 évesen akadt meg rajtuk a szakértők szeme. Összesen egyébként csak tíz fiatal kapott lehetőséget arra, hogy ott lehessen a Talentum Program zánkai foglalkozásán. Főleg technikai edzéseken vesznek részt, sokat kesztyűznek, és motivációs tréningekben sincs hiány. Pörge Bálint a tavaszi edzőtáborban húz kesztyűt.

- Kiemelt figyelmet, energiát fordítunk az utánpótlásképzésre, örülök, hogy fiataljaink felkeltették a szakma érdeklődését, és ott lehetnek a szűk elitben - fogalmazott Varga Roland, a Skorpió Box Club vezetőedzője. - Több tehetségünk is bontogatja a szárnyait, de közülük csak azok lesznek elismert, sikeres bunyósok, akik a jövőben sem riadnak vissza a kemény munkától - és ezt természetesen tudják a srácok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!