Sport

2015.05.21. 11:02

Skorpió: remekül sikerült a gála

Remekül sikerült a Skorpió Box Club által rendezett hagyományos ökölvívó gála, a 6. Hauer Lajos emlékverseny.

Tóth Gábor

Bár az Iseum Rallye és az országos roncsderbibajnokság szombathelyi nyitófutama is kínált programot az elmúlt hétvégén a sportrajongóknak, így is több mint 300 néző előtt sikerült megrendezni – impozáns körülmények közepette az Arena Savariában – a 6. Hauer Lajos emlékversenyt. A házigazda Skorpió BC ökölvívói mellett a nyugat-dunántúli régió bunyósai léptek ringbe, és szlovák sportolók is próbára tették tudásukat, közel 60 bokszoló meccselt.

Skorpió Box Club sportolói közül Hegedűs Nikolett (ifi, 57 kg) magabiztosan győzte le győri ellenfelét. Pörge Bálint (serdülő, 40 kg) soproni riválisát test K.O.-val intézte el. Hegedűs Levente (serdülő, 45 kg) győri ellenfelét egyhangú pontozással múlta felül. Varga Róbert (felnőtt, 69 kg) sem kegyelmezett riválisának. Döbrösi Ádám (felnőtt, 91 kg) ajkai ellenfele az első menet után feladta a mérkőzést. A serdülő korosztályú Oláh-Vadász Zoltán és Muhovits Milán ellenfelek híján egymás ellen vívtak felhozó mérkőzést.

A programot az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián élménybeszámolója színesítette. Továbbá ringbe lépett az olimpiai bronzérmes birkózó Hatos Gábor, akire a Skorpió BC fiataljai „zúdultak rá”.

– Rendben lezajlott a gálánk, remek meccseket láthattak a nézők, kitettek magukért a bunyósok, és a hangulatra sem lehetett panasz – értékelt elégedetten a főszervező Varga Roland. – Tetszett a fiataljaink hozzáállása, teljesítménye, de a sok jó teljesítmény közül is kiemelném Pörge Bálint, Muhovits Milán és Döbörösi Ádám érett, eredményes bunyóját. A résztvevőknek, a szurkolóknak egyránt tetszett a gála, ígérem, hogy nem marad el a 7. Hauer Lajos emlékverseny sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!