Sport

2017.07.06. 18:20

Sok időt szeretne a pályán tölteni válogatott labdarúgó

SZOMBATHELY -Még nem kezdte el a következő szezonra a felkészülést, izomsérülésből lábadozik Stieber Zoltán válogatott labdarúgó.

Tóth Gábor

Stieber Zoltán a jól sikerült Európa-bajnokság után, 2016 nyarán igazolt a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaiserslauternhez - nem titkoltan a több játéklehetőség miatt távozott az első ligás Hamburgtól. Húsz mérkőzésen lépett pályára a mögöttünk hagyott szezonban a patinás egyesületben, két gólt rúgott - a csapat viszont csak a 13. helyen végzett a 18 csapatot felvonultató pontvadászatban. A januári edzőváltás is jelezte, hogy valami nem működik Kaiserslauternben. Az elmúlt hetekben több hír jelent meg arról, hogy a klub nem tart igényt a 28 éves, 21-szeres válogatott labdarúgóra, noha szerződése még két évig él. Stieber az Andorra (0-1) elleni világbajnoki selejtezőn combsérülést szenvedett, jelenleg lábadozik.

- Minél többet akartam játszani, ezért fogadtam el a Kaiserslautern ajánlatát - jelezte Stieber Zoltán. - Késve, az első bajnoki után érkeztem meg az új csapatomhoz, mégis sikerült rögtön beilleszkednem, felvettem a tempót, az őszt végigjátszottam, kezdő voltam, élveztem a szakmai stáb bizalmát - és talán a játék sem ment rosszul. Vagyis az ősz után úgy éreztem, hogy jó döntést hoztam, amikor klubot váltottam. Aztán január elején az engem a csapathoz csábító török edző, Tayfun Korkut váratlanul távozott a klubtól. Ráadásul én január végén, február elején betegséggel bajlódtam, így az új trénerrel kicsit megkésve ismerkedtünk meg egymással. De ettől függetlenül tavasszal már csak három mérkőzésen jutottam szerephez.

- A válogatottnál viszont szerencsére számítottak rám - folytatta Stieber Zoltán.

- Mindig örömmel tértem haza és nagy lendülettel vetettem be magam a munkába. Sajnos mostanában elkerülnek minket a sikerek, főleg az utolsó, Andorrában elszenvedett vereség viselte meg a csapatot, személy szerint engem is - ráadásul combizomsérülést is szenvedtem. Az ilyen jellegű sérüléseknél hat-nyolc hét a felépülési idő, most tartok a negyedik hétnél, kezelésekre, gyógytornászhoz járok. A futballban minden nagyon gyorsan változik. Tavaly még eufóriában ünnepelt az ország... De nem tehetünk mást, folytatjuk, dolgozunk tovább. Megmutattuk már, hogy mire vagyunk képesek, vissza kell térni a helyes útra. Örülök, hogy Bernd Storck maradt a szövetségi kapitány, jó szakember, biztos vagyok benne, hogy vezetésével hamarosan kilábalunk a hullámvölgyből.

- Mivel sérült vagyok, ezért nem kezdtem el a klubcsapatommal a felkészülést - jelezte Stieber Zoltán. - A jövőmmel majd csak azután foglalkozok, hogy felépültem és belekezdtem a munkába. A célom továbbra is az, hogy sokat játsszak, hogy a válogatottnál figyelembe vegyenek. Ennek megfelelően döntök majd a jövőmről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!