Sport

2015.09.26. 16:22

Két vasárnapi meccs a német Bundesligából - Somfalvi szurkol Garicséknak

Két mérkőzés maradt vasárnapra az első osztályú német labdarúgó-bajnokságból. A Bundesliga 7. fordulójában a Frankfurt a Herthát, a Dortmund pedig a Darmstadtot fogadja. Somfalvi Csaba szerint a Hertha és a Dortmund kerül ki győztesen a párharcokból.

Tóth Gábor

Somfalvi Csaba a Haladás, a ZTE és a Pápa színeiben játszott az NB I-ben. Főleg a szombathelyi szurkolók emlékeiben maradt meg a technikás középpályás, látványos góljaival, pazar passzaival, trükkös megoldásaival. Az egykori remek labdarúgó 43 évesen is bűvöli a labdát, Ausztriában tevékenykedik játékos-edzőként – és természetesen oszlopos tagja a Haladás öregfiúk csapatának. Edzőként az Illés Akadémia növendékeit is oktatja. Továbbá a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának alapító tagja, szakosztályvezetője, vagyis manapság a kispályás foci adja a mindennapi munka jelentős részét.

Somfalvi Csaba nagypályán játékos-edző, kispályán klubvezető (Fotó: Unger Tamás)

Eintracht Frankfurt (12.)– Hertha Berlin (5.) – vasárnap, 15.30, Eurosport2:– Dárdai Pál stílusát minden csapata magán viseli, így volt ez a magyar válogatottnál és így van ez a berlinieknél is – fogalmazott Somfalvi Csaba. – A Hertha stabilan védekezik, rendre szervezett focival rukkol elő, nem rúg, nem kap sok gólt, és küzd, harcol, hajt becsülettel. Ez a játék nem látványos, azonban eredményes. A Frankfurt kerete hasonló erőt képvisel mint a Hertháé, és hasonló stílusban is futballozik, mint ellenfele. Nagy küzdelmet várok, harcos, kőkemény meccset. Egy gól fog dönteni. Bár a hazai pálya a Frankfurt győzelmét vetíti előre, mégis úgy vélem, hogy a Hertha most jó formában, lendületben van, remekül összeállt, idegenben is képes a győzelemre. De a Dárdai-csapatnak idegenben jó a döntetlen is. Talán egy góllal nyer a Her-tha, de, hogy kikapni nem fog, abban biztos vagyok.

Borussia Dortmund (2.)–SV Darmstadt 98 (10.) – vasárnap, 17.30, Eurosport2:– A Darmstadt újonc, nem sok sikert jósoltak a csapatnak a Bundesligában, de meglepte a mezőnyt, eddig remekül teljesít, az elmúlt hat meccsén csupán egyszer kapott ki. Egyébként ha csak tehetem, a Szombathelyről indult Garics Gyuri miatt rendre megnézem a Darmstadt meccseit. Nagyon örülök neki, hogy Gyuri az olasz első osztály után a német élvonalban is megállja a helyét – csapata erősségének számít. Ettől függetlenül én hiába szorítok Garicséknak, a Dortmund nyerni fog, ráadásul biztosan, közönségszórakoztató játékkal, valószínűleg több góllal. A Dortmundnak még egyszer nem lesz olyan szenvedős éve, mint a tavalyi volt. Most minden meccsükön felszabadultan játszanak, élvezik a futballt, sorra dolgozzák ki a helyzeteket, lövik a gólokat. Roppant erős, ráadásul bő kerettel rendelkezik a csapat. Nincs egy súlycsoportban a két gárda – ráadásul a Dortmund hazai pályán, zsúfolt lelátók előtt játszhat, egy pillanatra nem fog lassítani. Nehéz meccs, és vélhetően egy kiadós vereség vár a Darmstadtra – zárta szavait Somfalvi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!