Sport

2017.05.12. 17:15

Soproni pokolban az angyalföldiek? Szombaton a Vasast fogadja a Haladás

SZOMBATHELY A labdarúgó NB I. 31. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a dobogóra hajtó Vasas FC-t fogadja.

Pum András

A jól sikerült ősz után szeszélyes tavaszt tudhat maga mögött a Vasas. Az angyalföldi együttes a legutóbbi négy fordulóban előbb megverte az FTC-t és a Budapest Honvédot, majd meglepetésre kikapott a Diósgyőrtől és a Pakstól - Csertői Aurél gárdájától ráadásul odahaza, simán, 3-0-ra.

Ez a kettősség jellemezte egész tavasszal a német Michael Oenning irányította együttest. A Haladás a felcsúti, Videoton elleni 2-0-s vereség után javítani akar. A reményt táplálhatja, hogy ősszel Sopronban 1-0-ra, míg tavasszal a fővárosban 3-2-re verte mai ellenfelét a zöld-fehér csapat. Emellett legutóbbi két hazaiját - Diósgyőr 2-0, Paks 2-0 - kapott gól nélkül, hat ponttal hozta le. A vasiak ötödikek, a vendégek negyedikek, öt pont a különbség.

- Az angyalföldiek a dobogóért hajtanak, úgyhogy motivált, kemény ellenfélre számítok - szögezte le Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Legutóbbi hazai ellenfelünkhöz, a Pakshoz hasonlóan két vereséggel érkeznek, márpedig az atomvárosi csapatot sem volt egyszerű legyőznünk. Biztos vagyok benne, a Vasas mindent megtesz, hogy javítson. Éppen ezért nagy taktikai küzdelmet várok. A középpályán Vidára és Bereczre, elöl pedig Gaálra különösen oda kell figyelnünk. Utóbbit ugye nagyon jól ismerjük, tudjuk, hogy életveszélyesek a szabadrúgásai.

Jagodics Márk (jobbról) megbízható, jó teljesítményt nyújt tavasszal Fotó: Unger Tamás

Hátul Korcsmár és Hangya ad stabilitást a védelemnek. Mellettünk szól, hogy Sopronra immáron hazai pályaként tekinthetünk, és hogy az idei bajnokságban mindkétszer legyőztük a Vasast. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy nagyon meg kell izzadnunk a remélt három pontért. Kétszer már borsot törtünk az angyalföldiek orra alá, erre készülünk most is. Rózsa Dániel, Jánvári Gábor, Németh Márió, Funsho Bamgboye, Hídvégi Sándor, Varga Kevin sérült. Egy hete Felcsúton David Williams kisebb combsérülést szenvedett, de remélem, ausztrál támadónkra számíthatok.

Összeállítás: Király - Jagodics, Wils, Devecseri - Polgár, Jancsó, Iszlai, Bosnjak - Mészáros, Williams, Halmosi.
A mérkőzésről a Vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!