Sport

2016.04.19. 11:28

Sopronban lép pályára a Falco KC

Sopron - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának középházi 8. fordulójában a rossz formában, nehéz helyzetben lévő Falco-Trend Optika KC Szombathely a Sopron vendégeként lép pályára szerdán 20 órás kezdéssel.

Tóth Gábor

A Sopron az elmúlt négy mérkőzéséből hármat elveszített - április elején éppen a Szombathelyen kapott ki 80-75-re. A gyenge eredménysor talán a motiválatlanságnak tudható be, hiszen az SKC már mindenképpen az élen zár a középházi középszakasz tabelláján. A Falcónál is akad probléma, előző három mérkőzését (Pécs, Kecskemét, Kaposvár) ugyanis elveszítette. Így veszélybe került a részvétele a play-offban - és a csapat, a játékosok teljesítménye sem ad okot a bizakodásra. Vagyis a hátralévő két mérkőzését komoly nyomás alatt lesz kénytelen lejátszani. Azonban a sárga-feketék nagyon gyengén teljesítenek idegenben, komoly bravúr lenne, ha győzelemmel térnének haza Sopronból.

Fotó: Unger Tamás

- Elsősorban a fejekben kell rendet rakni - mondta Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. - Szombaton a Kaposvár ellen nagyon gyengén, motiválatlanul kezdtünk. Szerintem a játékosaink úgy gondolták, hogy úgy is legyőzik az ellenfelet, mert tartalékosan érkezett. Ha végig úgy játszottunk, olyan hozzáállással harcoltunk volna, mint a második félidőben, akkor nem lett volna semmi probléma. Nekünk nincs sima meccs, hiszen mindeki az életéért küzd, nekünk is harcolnunk kell. Sopronban nagyon oda kell figyelnünk a kezdésre, nem szabad, hogy korán biztos előnyhöz jusson a házigazda. És sokkal jobb dobóformát is várok a fiúktól. Az előző napokban ugyanis e mutatóban is gyengélkedtünk. Nem extra triplákat vár senki, csak azt, hogy a sima ziccereket dobjuk be. Hosszú, fárasztó a középszakasz, többen is sérüléssel bajlódnak, nincsenek százszázalékos állapotban a keretünkből - de menni kell tovább. A két csapat jó ismeri egymást, taktikailag nagy meglepetésre nem számítok. A motiváltabb, harcosabb gárda győz majd. Remélem, hogy a fiúk átérzik a mérkőzés jelentőségét, és ennek megfelelő intenzitással vetik magukat a csatába. Nagy szükségünk lenne a győzelemre.

A soproni klub 150 belépőt küldött Szombathelyre. A jegyeket elővételben szerdán (10.00-12.00, 14.00-16.00) vásárolhatják meg a drukkerek a klubirodában. A helyszínen a benzinkút felöli vendégpénztár 19 órakor nyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!