Sport

2017.01.07. 21:44

Sopronban nyert a Falco

Sopron - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság idei első, 12. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a téli szünetben alaposan megerősödött Sopron vendégeként aratott nagyszerű győzelmet.

Tóth Gábor

A téli szünetben - Lakosa Zsolt mellett - két légiós érkezett Sopronba: Antohny Myles és Brandon Jonhson. Johnson játékengedélye időben megérkezett. Myles esete viszont érdekesen alakult, ugyanis előző magyar csapatában, az Alba Fehérvárban eltiltást szedett össze. De a soproni klub vezetői jól lobbiztak az elmúlt napokban, így pályára léphetett a Falco ellen... A szombathelyi gárda csak négy légióssal futott neki a mérkőzésnek, ugyanis a távozó Ray Turner helyére nem érkezett új játékos.

Szervezett, motivált játékkal nyitott a Falco. A szombathelyiek agresszívan védekeztek, leindításokból szereztek könnyű kosarakat. Meg is léptek (4. perc: 3-9). Nehezen tartotta a lépést a Sopron - amely gyorsan öt légiósra állt át. Viszont a Falcótól hiányoztak a triplák. Govens és Medford húzta a sárga-feketék szekerét. Bárhogyan is igyekezett, a Sopron nem tudta rákényszeríteni akartát a vendégre. A második negyedet is a Falco kezdte jobban, a betörésekkel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Egyre nőtt a felek között a különbség. Tíz pont volt közte, amikor Sabáli mester időt kért (13. perc: 16-26). Repesztett is egy 7-0-t a Sopron. Természetesen Szrecsko Szekulovics is maga köré gyűjtötte a tanítványait. Hiába, az SKC belelendült, átvette a vezetést (16. perc: 28-26). A Falco gyengélkedett támadásban, képtelen volt gyűrűbe találni, kimaradtak a dobások, gyűltek az eladott labdák. Óriásit változott a játék képe, átvette az irányítást a vendéglátó. Zsigeranovics törte meg az egyre nyomasztóbb vasi kosárcsendet. Majd az addig jobbára szenvedő Pusztohvar a Falco első tripláját jegyezte a 19. percben - sőt, rögtön ismét betalált távolról. Így visszavette a vezetést a remekül küzdő szombathelyi gárda. A legjobb pillanatban (20. perc: 32-34). Aggodalomra adott viszont okot, hogy Zsigeranovics már három hibánál járt a szünetben.

Medford triplája nyitotta a harmadik etapot. Ismét meglépett a Falco - ismét kapaszkodni kényszerült a Sopron (34. perc: 39-46). Tóth Norbert szerzett ekkor fontos pontokat és Váradi is kezdett belelendülni. Jól működött a szombathelyi gépezet, ismét tíz pontra hízott az előny (25. perc: 41-51). Az időkérés után egészpályás letámadásra váltott a Sopron. Keményedett a csata, Govens és Johnson feszült egymásnak - Govens technikait kapott. Aztán Medfordot is technikaival jutalmazták - mert megpróbált megmenteni egy labdát, amit így ellenfelének dobott. Medford négy hibánál járt, le kellett ülnie a kulcsembernek. A mérkőzés ezen szakaszában nagyon élvezte a hazai pálya előnyét a Sopron. De túlélte a nehéz pillanatokat a sárga-fekete alakulat (27. perc: 45-56). Kilenc pontos előnynél fordulhatott a záró játékrészre a Falco. Négy szombathelyi pont nyitotta az etapot, de Ruják meccsben tartotta a csapatát. A Falco higgadtan játszott, a Sopron rohanni kényszerült, és ismét egészpályás letámadásra váltott.. De az előny a vasiaknál volt (34. perc: 58-68). Zsigeranovicsot kettős hibával pontozták ki a játékvezetők, nagyon korán, a 35. percben. Minden egyes labdáért öldöklő küzdelem zajlott. Nagyon nem akart kikapni a házigazda. A Falco higgadtan kijátszotta a támadóidejét, rendre góllal zárta a támadásait, és nagyon jól védekezett (37. perc: 62-73). Mégis kilenc másodperccel a lefújás előtt a Sopron feljött 73-75-re. A Falco időtkért, és támadhatott. Tóth Norbert büntetőzhetett, mindkettőt bedobta (73-77). Ám Takács triplát jegyzett (76-77). Majd Kovács Péter állt a büntetővonalra, nem hibázott (76-79). Az idő pedig elfogyott. Nagy csatában, de szinte végig vezetve, megérdemelten gyűjtötte be szezonbeli első idegenbeli győzelmét a vasi gárda.

Sopron KC-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-79 (14-19, 18-15, 21-28, 23-17). - Sopron, 1600 néző, NB I. A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benczur T., Hegedüs T., Gorka Sz.

Sopron: RUJÁK 10, Mills 9/3, Myles 7/3, Dufault 6, SPICA 16. Csere: JOHNSON 18, Tóth G. 2, Takács N. 3/3, Dénes 3/3. Lakosa 2. Edző: Sabáli Balázs.

Falco: MEDFORD 14/6, GOVENS 19, VÁRADI B. 12/3, PUSZTOHVAR 9/9, Zsigeranovics 5. Csere: TÓTH N. 14, Kovács P. 6, Bognár -, Hódi -. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 3-9. 8. perc: 10-15. 13. perc: 16-26. 17. perc: 30-26. 20. perc: 32-34. 25. perc: 41-51. 27. perc: 45-56. 30. perc: 53-62. 34. perc: 58-68. 37. perc: 62-73. 39. perc: 68-75.

Kipontozódott: Zsigeranovics (35.), Govens (39.).

Sabáli Balázs: - Az első negyedben hat eladott labdánk volt, a Falco sorra szerezte a pontokat leindításból. Visszajöttünk a mérkőzésbe, de a második félidőben ismét meglépett ellenfelünk. Mindent megpróbáltunk, de sokat hibáztunk, főleg gyengén büntetőztünk. Így nem nyerhettünk.

Szrecsko Szekulovics: - Ahogyan arra számítottam, nagyon nehéz mérkőzést vívtunk. Remekül kezdtünk, aztán a második negyedben fordított a Sopron, de tudtunk újítani. Jól koncentráltunk, jól harcoltunk és jól védekeztünk - a védekezés volt a kulcs. Nagyon fontos győzelmet arattunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!