Sport

2017.05.25. 16:25

Bük-Ikervár rangadó Sárváron, közel a bajnoki címhez a Körmend VSE

A hétvégén folytatódik a küzdelem a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, valamint a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is. Közeleg a szezon vége, de bőven akad még izgalom.

Pum András

Megyei I.

A megyei I. osztályban az utolsó előtti fordulót rendezik. A bajnok Körmend már tét nélkül játszhat - amit talán kihasználhat a Kőszeg. A dobogóért küzdő Rábapaty Nádasdon lép pályára, ha harcban akar maradni a bronzéremért, akkor nem hibázhat. A Répcelak a jó teljesítményre is képes Vasvárt fogadja, a Celldömölkre egy kellemetlennek ígérkező szentgotthárdi kirándulás vár. A papírforma szerint az alsóházi csapatok (Uraiújfalu, Kemenesalja, Jánosháza) csekély sikerrel kecsegtető meccsek előtt állnak - bár a labda gömbölyű...

A 29. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Kiswire Szentgotthárd-Celldömölk (Szabó III. Z.), Kőszeg-Körmend (Héra Cs.), Király SZE-Kemenesalja (Bereczky Cs.), Répcelak-Vasvár (Vass I.). Vasárnap, 17.30: Egyházasrádóc-Uraiújfalu (Marácz Z.), Vép-Jánosháza (Gaál Á.), Rum-Schott Lukácsháza (Mónos J.), Vasi Opus Nádasd-Rábapaty (Takács R.).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában ezek a játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

MEGYEI II.

A szombathelyi csoportban a Vasszécseny már bajnokként lép pályára Gyöngyöshermánban. A Tanakajd-Táplán szomszédvári derbin a papírforma hazai sikert ígér. A Söpte-Sé találkozón jó meccsre, sok gólra van kilátás - a győztest nehéz megtippelni. A Torony alsóházi rangadón fogadja a Szentpéterfát. Az ezüstéremért küzdő csapatoknak - a Jáknak és a Sparinak - elvileg be kell gyűjteniük a három pontot.

Szombathelyi csoport, a 29. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Gyöngyöshermán-Szentkirály-Vasszécseny (Boda Gy.), Gencsapáti-Balogunyom (Sály K.). Vasárnap, 17.30: Torony-Szentpéterfa (Papp J.), Ják-Felsőcsatár (Bedi T.), Újperint-Elektromol-Spari (Bazsó F.), Tanakajd-Tápláni KSK (Szabó P.), Zanat-Bozsok (Horváth P.), Söpte-Honvéd Sé (Bereczky Cs.).

A körmendi csoportban a Körmendi VSE már csak karnyújtásnyira van a bajnoki címtől. Amennyiben kilencpontos előnyét legalább egy ponttal képes lesz növelni a Téglagyárral szemben, akkor már matematikailag sem tudja utolérni a városi riválisa. Az őszi bajnok - ám most már csak a 7. helyen álló - Viszák szívesen megakadályozná ebben az éllovast.

Körmendi csoport, a 30. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Körmend VSE-Viszák (Bazsó F.). Vasárnap, 17:30: Magyarszecsőd-Bajánsenye (Újházi Zs.), Körmendi Téglagyár- Rábahídvég (Szombat Sz.), Őriszentpéter-Szarvaskend (Kondor T.), Ivánc-Szakonyfalu (Héra Cs.), Rábatótfalu-Csákánydoroszló (Harcsár R.).

A sárvári csoportban hatpontos rangadó vár ránk a hétvégén. A múlt héten botló éllovas Ikervár annál a Büknél vendégeskedik, amely alakulat tizenegy forduló óta nem talált legyőzőre. Mi több, ha a BTK otthon tudja tartani a három pontot, akkor akár egy pontra meg is közelítheti a tabella első helyezettjét. Mindeközben a Gérce a lepattanóra vár, hiszen ha büki siker születik, akkor a Csepreg legyőzésével akár meg is örökölheti az első helyet.

Sárvári csoport, a 30. forduló menetrendje, vasárnap, 17.30: Ölbő-Sitke (Farkas G.), Gérce-Vásárosmiske-Csepreg (Sály K.), Pecöl-Püspökmolnári (Talabér N.), Szeleste-Pósfa-Csénye (Hérincs Cs.), Bük-Ikervár (Horváth P.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!