Sport

2017.05.25. 14:38

Megye I.: Vasi kupagyőztes a Répcelaki SE

SZOMBATHELY /ÚJPERINT - A megyei I. osztályban szereplő Répcelak nyerte a 2016/2017-es Vas megyei labdarúgó Magyar Kupát, miután az újperinti döntőben 2-0-ra legyőzte a Celldömölköt.

Tóth Gábor

A Király Sportlétesítmény adott otthont szerdán a labdarúgó Magyar Kupa Vas megyei zárásának - a bronzmérkőzésnek és a döntőnek. A harmadik helyért két megyei II. osztályú csapat, a Bajánsenye és a Téglagyár csatázott. A meglepetésgárdák gólzáporos derbijét a körmendi együttes nyerte. A fináléban a Répcelak megérdemelten győzte le Celldömölköt.

Bajánsenye (II.)-Körmendi Téglagyár (II.) 4-5 (2-4). Szombathely, labdarúgó Magyar Kupa, bronzmérkőzés, vezette: Tuczai M.

Bajánsenye: Kalamár - Sáfrányos (Horváth B., 53.), Kovács V., Vörös (Balogh N., 59.), Szabó Sz., Mihály, Luter (Albert, 62.), Bakó (Pongrácz, 62.), Kovács I., Balogh R. (Fábián, 70.), Avas. Edző: Babos Gergely.

Téglagyár: Szőke - Horváth S., Horváth P. (Horváth R., 76.), Horváth D., Horváth J. (Gerencsér, 59.), Horváth R. (Horváth M., 83.), Sárközi, Horváth Á., Makai (Magdics, 98.), Horváth D., Kis-Nemes. Edző: Horváth Antal.

Gól: Szabó Sz. 2 (15., 62.), Avas (2.), Pongrácz (86.), ill. Horváth R. 2 (8., 27.), Sárközi 2 (20., 51.),, Horváth Á. (46.).

 

Celldömölki VSE (I.)- Répcelak (I.) 0-2 (0-1). Szombathely, labdarúgó Magyar Kupa, döntő, vezette: Gaál Á.

Celldömölk: Bíró - Potyi, Győrvári, Gorácz (Büki, 82.), Virág, Györkös, Enyingi Ma. (Bodor, 35.), Klauzer, Dobson (Péter, 82.), Vajda, Piri. Edző: Koman Vladimir.

Répcelak: Gyécsek - Tóth D., Csordás, Németh G. (Farkas, 82.), Jordán (Németh G., 89.), Ambrus, Baranyai, Kiss T., Balikó, Bezdi, Szabó B. (Lónai, 73.). Edző: Balassa Péter.

Gól: Jordán (13.), Lónai (80.).

- Csapatmunka diadala ez a siker, büszke vagyok a kupagyőzelemre, a játékosaimra - jelezte Balassa Péter, a Répcelak trénere. - Hosszú folyamat eredményeként léphettünk pályára a döntőben. A Vép, az Oszkó, a Körmend és a Téglagyár is nehéz ellenfél volt az előző mérkőzéseinken - jó csapatokat győztünk le. Kellő komolysággal álltunk hozzá a kupához, mindenképpen meg akartuk nyerni. A játékosaimban volt egy egészséges dac, ugyanis tavaly éppen a Celldömölktől kaptunk aki a kupadöntőben, és a bajnoki eredmények miatt is vissza akartunk vágni ellenfelünknek. A szertárostól az elnökig mindenki akarta ezt a győzelmet, örülük, hogy összejött. A döntőben jól futballoztunk, uraltuk a meccset, megbirkóztunk a felázott, mély pályával is - csak attól féltem, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát. szerencsére nem így történt. Fontos ez a trófea a répcelaki futball történelmében, ugyanis az elmúlt években nem értünk el igazán hangos sikereket. Jár a köszönet mindnekinek, aki csak egy kicsit is hozzátett ehhez a diadalhoz! És a szervezőknek is csak gratulálni tudok.

Végeredmény: 1. Répcelaki SE, 2. Celldömölki VSE, 3. Körmendi Téglagyári SE, 4. Bajánsenye SE.

A kupasorozat pénzdíjas volt, a győztes 400, a második 200, a harmadik 100, a negyedik 50 ezer forintot vihetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!