Sport

2017.02.24. 18:25

A maximum kell - szombaton Haladás-Újpest Sopronban

Szombathely, Sopron - A labdarúgó NB I. 21. fordulójában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás szombaton 15.30-as kezdéssel az Újpestet fogadja Sopronban.

Pum András

A tavaszi első fordulóban a szombathelyiek Vasas elleni mérkőzése a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Az újpestiek viszont a Videoton vendégeként Felcsúton súlyos, 5-1-es vereségbe szaladtak bele. A képet árnyalja, hogy a 60. percben még csak 2-1-re vezetett a fehérvári együttes, aztán jött a harmadik találat, majd Diarra kiállítása - ezután omlott össze a lila-fehér gárda. A mali középpályás két meccsre szóló eltiltást kapott, így nem játszhat szombaton, miként a sérüléssel bajlódó kulcsjátékos, a macedón válogatott Enis Bardhi sem. Ősszel az Illovszky stadionban 1-1-re végzett a két csapat. A 27 pontos Haladás a hetedik, a 26 egységet gyűjtött Újpest a hatodik a tabellán.

Halmosi Péter (labdával) tudja jól, csak maximális odafigyeléssel győzhető le az újpesti csapat Fotó: Unger Tamás

- Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az újpestiek felcsúti vereségéből, hiszen volt olyan időszaka meccsnek, amikor a Videoton fölé nőttek - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - De manapság már tízből kilencszer kikap az a csapat, amelyik emberhátrányba kerül. Több remek játékos is található az újpestiek keretében, noha Diarra és Bardhi nem játszik, Perovicsra, Lázokra, Sztankovicsra, Andricsra, Balázsra oda kell figyelni, nem beszélve a kapus Balajcza Szabolcsról. Az újpestiek gyors passzos, pörgős futballt játszanak, és miután a nyitányon kikaptak, biztosan javítani akarnak. Ami minket illet, a plusz egy hét nem osztott, nem szorzott számunkra, talán Király Gábornak jött jól, aki mostanra teljesen rendbe jött. Amikor kiderült, hogy nem játszhatunk a Vasas ellen, bosszúsak voltunk, ám utána már nem foglalkoztunk a dologgal, az Újpest ellen készültünk. Eddig három alkalommal tudtunk füves pályán edzeni - remélem, a jövőben ennél jobb lesz a helyzet. A lényeg úgyis az, hogy így vagy úgy, de le kell győznünk az Újpestet. Ehhez a legjobb formánkat kell nyújtanunk. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak - Jagodics, Iszlai, Rácz - Mészáros, Williams, Halmosi.

- Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit is lebecsüljünk, már csak azért sem, mert télen meghatározó játékosok távoztak tőlünk - jelezte a vasiak 35-szörös válogatott csapatkapitánya, Halmosi Péter. - Egy-két csapat anyagi téren a mezőny előtt jár, a többiek között nincs különbség, bárki megverhet bárkit. Az aznapi forma, az egyéniségek döntenek - így lesz ez az Újpest ellen is. A sikerhez elengedhetetlen, hogy valamennyi játékos maximális alázattal viseltessen a Haladás iránt, és szakadjon meg a győzelemért. Vezetőink konkrét célt nem tűztek ki elénk a bajnokságban, ezzel nem is raktak terhet a vállunkra. Jómagam azonban szeretnék a tavalyi ötödik helyhez képest előbbre végezni a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!