Sport

2017.05.03. 10:54

Bronzérmesek a körmendi kézilabdások

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 21. fordulójában döntetlennel zárult a Körmend-Sárvár megyei rangadó, a Celldömölk és a Szombathely biztosan gyűjtötte be a győzelmet, nagy csatában nyert a Bük.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-Sárvárfürdő Kinizsi 19-19 (11-10)

Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Körmend: Anek - Török 5, Adorján 6, Szabó A. 1, Németh A., Faragó 2, Kiskós 4/3. Csere: Balogh K. (kapus), Bokor, Lakatos, Benedek, Cser 1, Horváth D., Őri. Edző: Oláh Sándor.

Sárvár: JURIK - HEGYI 2, MÓROCZ 11, HORVÁTH 3, FARKAS 1, SOÓS, VAJDA 1. Csere: VARGA, SZONDY, PATAKI 1, NARDAI, CSÓKA. Edző: Rozmán Gergő.

Bár hazai góllal kezdődött a rangadó, de a vendégek hamar átvették a vezetést, és a félidő közepéig meg is tartották (13. perc: 5-6). A félidő második felében aztán a körmendiek felé billent a mérleg nyelve, így minimális előnnyel vonulhattak pihenőre. A folytatásban is fej fej mellett haladtak a csapatok, egészen a végjátékig, amikor a Sárvár meglépett két góllal (57. perc 19-17). Innen azonban már csak hazai gól született, így a Körmend megmentette az egyik pontot. Junior: 36-27.

Oláh Sándor: - Örülük az egy pontnak, és gratulálunk a Sárvárnak! Két körrel a bajnokság vége előtt sikerült bebiztosítanunk a harmadik helyet - bár a mai játékunk inkább a mezőny végére lenne elég.

Rozmán Gergő: - Itt mindig nehéz játszani, megküzdöttünk a döntetlenért, igazságos eredmény született. Gratulálok a Körmendnek a bronzéremhez!

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-SZESE Győr 30-21 (19-10)

Szombathely, néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár, Vörös.

SZKKA: Károly - Szuhogyi 6, Cser 7, Pődör R. 6, Csépke 4, Bozzai 2, Bódi 1. Csere: Bognár (kapus), Kovács T., Woth, Dénes, Kozma 1, Kiss V. 2, Keszei, Debreczeni 1. Edző: Józsa Krisztián.

Az őszi mérkőzésen egy góllal kapott ki az SZKKA Győrben; most a visszavágás reményében kezdett, látványos támadásokat vezetve könnyű gólokat lőtt. Ráadásul a védelem mögött magabiztos kapusteljesítmény volt, így félidőben már kilenc góllal vezettek a hazaiak. A második félidő elején volt egy kis megingás a szombathelyieknél, de gyorsan rendezték a sorokat, a mérkőzés végére csak a különbség mértéke maradt kérdés. Mivel VKL SE Győr vereséget szenvedett idegenben, így az SZKKA pontszámban utolérte az éllovast. Junior: 37-37.

 

Dr. Lupo-Büki TK-Veszprémi Egyetemi SC 23-22 (14-11)

Bük, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gyalog, Juhászné.

Bük: Harasztovics - BINDER 5, Csóka 3, SZABÓ D. 6/2, Németh D. 3, Csabai, SZABÓ N. 5. Csere: Kálmán (kapus), Németh B., Szenczi, Markó 1, Pukler, Fazekas, Horváth K. Edző: Mátés István.

Könnyedén estek a gólok a mérkőzés elején (13. perc: 7-7), aztán a Bük védekezést váltott, és meglépett. Fordulás után a Veszprém fokozatosan faragta a hátrányát és egyenlített (44. perc: 18-18). A hajrá izgalmasan alakult: fél perccel a vége előtt egyenlített a Veszprém, de még marad idő egy büki támadásra, és a házigazda betalált, így - ha a vártnál kicsit nehezebben is, de - megnyerte a meccset. Junior: 22-27.

 

Celldömölki VSE-Tapolca VSE 34-27 (16-14)

Celldömölk, 120 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

CVSE: Pongrácz - FARKAS 7, NÉMETH 11/4, Szomorkovits A. 4, Bagics 2, Sebestyén 1, FREIBERGER 9/1. Csere: Szabó, (kapus), Geiger, Füzfa, Vlasich. Edző: Kósa Ottó.

A hazaiak nehezen lendültek játékba, a 3. percben már háromgólos hátrányban voltak, de aztán „felébredtek”, egyenlítettek, majd a folytatásban felváltva estek a gólok. Aztán az első félidő hajrájában a celliek elkapták a fonalat, és ez a lendület kitartott a második félidőben is. Előnyüket fokozatosan növelve biztosan tartották otthon a két pontot. Junior: 16-38.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!