Sport

2017.03.06. 19:30

Pályán a lányok - Megyei kézilabda rangadót nyert a Bük

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a Bük megyei rangadót nyert a Körmend ellen, győzött az SZKKA II. és a Sárvár is, kikapott a CVSE.

Tóth Gábor

Dr. Lupo-Büki TK-Körmendi DMTE 23-19 (14-8). - Körmend, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Atyimov, Jáger.

Bük: HARASZTOVICS - SZABÓ N. 2, CSÓKA 3, SZABÓ D. 11/5, NÉMETH D. 4, CSABAI 2, SZENCZI. Csere: Palkovits, Kálmán (kapusok), PUKLER 1, Bősze, Fazekas, Németh B., Megyeri, Horváth. Edző: Mátés István.

Körmend: Anek - Török 4, Adorján 3, Faragó 1, Szabó A. 1, Kiskós 9/4, Cser 1. Csere: Balogh K., Németh A., Bokor, Benedek, Szalai, Horváth D.

A büki Szabó Dóra hetek óta nagy formában, gólerősen játszik Fotó: Unger Tamás

A Körmend kezdett jobban (3. perc: 1-3), ám a házigazda is belelendült, átvette az irányítást, fordított, és egyre nagyobb előnyre tett szert (17. perc: 9-4). Fordulás után az első gólt még a hazaiak lőtték, ám a Körmend taktikát váltott, nagyot harcolt, és visszajött a meccsbe (42. perc: 16-14). De többet nem engedélyezett ellenfelének a Bük, a hajrának már három-négygólos előnyből futhatott neki (54. perc: 23-17), végül biztosan nyert. Junior: 19-19.

Mátés István: - Gratulálok a csapatomnak! Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, a másodikban pedig a nehéz pillanatokban a helyén volt a szívünk. Nagyot küzdöttünk, megérdemelten nyertünk.

Oláh Sándor: - Az a csapat győzött, amelyik jobban tartotta magát az edzői elképzelésekhez.

 

Celldömölki VSE- Bajnok DSE Nemesvámos 24-31 (10-16). - Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, Tóth J.

CVSE: Szabó - Sebestyén 3, Németh 2/2, Szomorkovits A. 6, Vlasich 4, Szomorkovits L 6/1, Fűzfa. Csere: Pongrácz, (kapus), Geiger 1, Farkas 2, Bagics, Szalai. Edző: Kósa Ottó.

A mérkőzés első negyedében fej fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően a Nemesvámos kihasznált egy tízperces hazai rövidzárlatot, és meglépett hét góllal (24. perc: 7-14). A Cell nem adta fel, mindent megtett, hogy ledolgozza hátrányát. De ez a nagy igyekezet csak arra volt elég, hogy ne legyen nagyobb a különbség. Junior: 12-44.

 

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-Vady Mosonszolnok 35-24 (20-10). - Szombathely, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Glitsch.

SZKKA: Szovák - Szuhogyi 2, Cser 11, Pődör R. 10, Csépke 2, Bozzai 4, Bódi 5. Cserék: Károly Anett (kapus), Kozma, Szmolek, Dénes, Kis V. 1, Keszei, Kovács T., Csapó, Woth. Edző: Józsa Krisztián.

Az SZKKA az elejétől fogva nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre - ehhez jó kapusteljesítmény párosult. Az ellenfél hibáit kihasználva lerohanásokból szerzett könnyű gólokat. Így már az első félidő végére megnyugtató különbséggel vezetett a házigazda. A játék képe később sem változott, biztosan nyert a házigazda. Junior: 44-20.

 

Sárvárfürdő Kinizsi-SZESE Győr 28-24 (12-9). - Sárvár, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Sárvár: Jurik - Hegyi 1, Pataki 1, Szondy 1, Soós 1, Nardai, Vajda 8. Csere: Varga (kapus), Farkas 2, Horváth 3, Mórocz 3, Doncsecz 5, Bolfán 3, Csejtei, Csóka, Hartmann. Edző: Rozmán Gergő.

Alaposan bekezdtek a vendégek, 3-0-ra megléptek, és a félidő közepéig tartották is biztos előnyüket. Ekkor ritmust váltott a Sárvár, és jó védekezés után átrohant a győrieken, megfordította az eredményt. A második félidő elején csak kapufákig jutott a Sárvár, így egalizált a vendég (14-14). A hajráig felváltva estek a gólok, a végét viszont jobban bírta a Sárvár, és megérdemelten győzött - a hazaiaknál mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Junior: 18-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!