Sport

2017.03.09. 18:10

Vasszentmihályiak nyerték meg a sakkbajnokságot

Lukácsháza - Vasszentmihály csapata nyerte meg a Vas megyei települések 2017. évi sakkcsapatversenyét.

Horváth Erika

A vasi települések sakkversenyének döntőjét ezúttal is nyolc együttes vívta. A hétfordulós, 20-20 perces játékidejű tornán a négyfős csapatok körmérkőzéssel döntöttek a helyezésekről. Nagyon kiegyenlített volt a küzdelem, az utolsó fordulót három gárda is győzelmi esélyekkel várta.

Vasszentmihály győztes csapatát egy családbeliek alkották. Balról: Rátkai Imre, Rátkai Marianna, Rátkai Balázs, Rátkai Bálint Fotó: Vas Megyei Sakkszövetség

Végül a második fordulótól élen álló Vasszentmihály - Rátkai Imre, Rátkai Marianna, Rátkai Balázs, Rátkai Bálint - fél pont előnnyel (18,5) zárt az első helyen a Táplánszentkereszt (18) - Tamás Milán, Tamás József, Tamás Dániel, Janászek Ferenc - előtt. Érdekesség, hogy mindkét csapat egy-egy családból verbuválódott. A harmadik helyen Vép (17) - Palotás Péter, Kovács Gábor, Hőbér András, Tolvaj Dezső - végzett, a negyediken Gencsapáti (16). A címvédő Sitke a tavalyi összeállításban idén csak ötödik tudott lenni (15,5). A további résztvevők: 6. Bük 10,5 pont, 7. Pankasz 8,5, 8. Lukácsháza 8.

A négy tábladíjas. 1. tábla: Tamás Milán (Táplánszentkereszt) 6,5 pont. 2. tábla: Havasi József (Sitke) 5. 3. tábla: Hőbér András (Vép) 6. 4. tábla: Janászek Ferenc (Táplánszentkereszt) 6,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!