Sport

2017.03.10. 18:10

Falco-ZTE csata - Visszavágóra készülnek a sárga-feketék

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a nagy rivális ZTE gárdáját fogadja vasárnap 18 órakor (M4 Sport).

Tóth Gábor

A ZTE (13/8) idén is jó szezont fut, a közvetlen élmezőny tagja, ötödik a tabellán. Előző két meccsét megnyerte, a hétközi játéknapon például idegenben, Kaposváron diadalmaskodott (84-75). A harmadik Falco (15/7) három győztes meccsel a háta mögött várja a rangadót - legutóbb, szerdán, ellenfeléhez hasonlóan idegenben, Kecskeméten remekelt (87-73). Vagyis két jó formában lévő lép csapat csap össze az Aréna Savariában. Decemberben Zalaegerszegen 82-90 arányban maradt alul a Falco - egy kilencpontos szombathelyi győzelem esetén egymás elleni eredményben jobb lenne a sárga-fekete gárda...

Pustahvar arcán minden ott van: küzdeni, harcolni kell! Fotó: Unger Tamás

- Az elmúlt időszak talán legfontosabb mérkőzése vár ránk - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Nemcsak egy szomszédvári csapatot, egy ősi ellenfelet, hanem egy közvetlen riválist is fogadunk. Mindkét együttes a legjobb ötben szeretné zárni az alapszakaszt - és erre mindkettőnek jó esélye is van. Persze, amelyik nyer vasárnap, az óriási lépést tesz céljai felé. Zalaegerszegen egy nagyon érdekes mérkőzést játszottunk. Mondhatnám úgy is, hogy gusztustalanul viselkedtek a hazai szurkolók - Govens nem szolgált rá azokra a válogatott szidalmakra, amiket kapott. Már csak érte is szeretnénk visszavágni az egerszegi vereségünkért. Tudjuk, hogy a ZTE egy minőségi csapat, jó edzővel, jó játékosokkal. Ubilla a kulcs, őt kell majd jól levédekeznünk. De Szabó Zsoltra és Drungilasra is ügyelni fogunk. A ZTE jó alacsony poszton, jó a palánk alatt, több szerkezetben, több taktikai felállásban képes minőségi teljesítményre - és remekül dob távolról. Ettől függetlenül hazai pályán számunkra kötelező a győzelem! Bízom benne, hogy ismét számíthatunk a szurkolóink segítésége - akik reményeim szerint annak ellenére is megtöltik a csarnokot, hogy a televízió közvetíti a meccset. Kovács Péternek még nincs százszázalékos állapotban a bokája, de játszani akar. Zsigeranovics is egyre jobban utoléri magát a deréksérülése után. Az öltözőben jó a hangulat, a csapat együtt van, jönnek az eredmények - folytatnunk kell a hazai jó sorozatunkat!

A ZTE 300 darab belépőt kapott, a hírek szerint jól fogynak a vendégjegyek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szombathelyi klub kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a mérkőzésre - kapunyitás 17 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!