Sport

2017.07.20. 18:35

Boda és Rába jutott tovább

GROSETTO A hat Vas megyei atlétából öt szerepelt az U20-as Európa-bajnokság nyitónapján. A kalapácsvetők közül Rába Dániel jutott döntőbe, 400 méteren Boda Boldizsár egyéni csúccsal lett elődöntős.

Horváth Erika

Az Eb nyitónapján a vasiak közül csupán Németh Zsanettnek nem jutott szerep - a lány kalapácsvetők pénteken selejteznek. A férfi kalapácsvetők 25 fős mezőnyében hárman is dobókörbe léptek. A döntőbe kvalifikáló szintet 73 méterben (6 kg-os a kalapács) határozták meg a szervezők. Ezt csupán öt versenyzőnek sikerült teljesíteni, így a további legjobb hét eredményt elérővel egészítették ki a pénteki döntőt. A Dobó SE tavalyi junior világbajnokságon negyedik helyet szerző válogatottja, Rába Dániel ott lehet a legjobb 12 között. Három selejtezőbeli dobása közül az első volt a legnagyobb, 71,92 méteres (a második 70,89, a harmadik érvénytelen), ezzel az A csoportban harmadik lett, összesítésben pedig a hetedik helyen lépett a döntőbe. Sajnos a másik két vasi versenyző már nem szerepelhet a pénteki programban. Szintén A csoportos volt a Haladás VSE-s Varga Balázs. Aki élete első világversenyén jócskán elmaradt tudásától - 65,07 méterig jutott, ez a csoportban hetedik, összeségében a 14. helyet jelentette -, közel két és fél méter hiányzott a döntőhöz. Még rosszabb napot fogott ki a Dobó SE még ifikorú, alig 17 éves versenyzője, Varga Donát. A három közül egyik kísérlete sem volt érvényes, így eredmény nélkül búcsúzott az Eb-től.

Első korosztályos világversenyén egyéni csúccsal mutatkozott be 400 méteren Boda Boldizsár Fotó: Unger Tamás

A 400 méteres síkfutás férfi selejtezőiben a Haladás VSE két versenyzője is rajthoz állhatott. A 35 indulót öt hétfős futamba sorolták. A másodikban Jagodics Dennis megközelítette egyéni csúcsát, de a 48,69 másodperces idővel futamában nem tudott senkit megelőzni, összesítésben ez a 30. helyet jelentette. Boda Boldizsár viszont szárnyalt: 34 századmásodpercet faragott eddigi legjobbján, a 47,25-dal futamában negyedik lett - és az első négy hely középdöntőt ért. A 47,25-ös egyéni csúcs amúgy a hatodik legjobb időeredmény volt az egész mezőnyben.

Pénteken délelőtt (10.25) egy csoportban selejtez a 18 női kalapácsvető, köztük a Dobó SE-s Németh Zsanett. Tizenketten jutnak a döntőbe, a 61 méteres eredmény azonnali továbbjutást ér. A középdöntőbe jutott 24 férfi 400-as 17 órától fut - három futamban - a nyolcas fináléért. A férfi kalapácsvetés döntője pedig - Rába Dániellel - 17.25-kor rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!