Sport

2017.03.26. 20:08

Ellentétes félidők: kikapott a Viktóra FC

Budapest – A női labdarúgó NB I. felsőházi rájátszásának első fordulójában a Viktóra FC 2-1-re kikapott az MTK Hungária vendégeként.

Pum András

MTK Hungária–Viktória FC 2-1 (0-1). – Budapest, Lantos Mihály sporttelep, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, felsőház, 1. forduló, vezette: Kulcsár.

MTK: Szőcs – Kós, Tóth B., CSÁNYI, FARÁDI-SZABÓ – PINCZI, Palkovics, Gelb (Szabó Zs., 72.), Krascsenics – Nagy L. (MÉRY, 58.), Turányi. Edző: Szabados György. Viktória FC: CSÁSZÁR – KISS ZS., MANHART (Nagy V., 70.), BALOGH, Kun – HARSÁNYI, Fábián, Magyarics (Kopcsándi, 85.) – Csidei, FÖRDŐS (a mezőny legjobbja), Siklér. Edző: Csordás Csaba.

Az első félidőben a szombathelyiek jobban futballoztak ellenfelüknél, masszívan védekeztek és bátran támadtak. Több veszélyes akciót is vezettek. A 33. percben egy felívelt szabadrúgást Fördős a bal oldalon Fábiánhoz fejelt, aki középre adott, Siklér pedig lesipuskás módra lecsapott a labdára és 12 méterről a hálóba lőtt (0-1). A vasiak helyenként látványos támadásokkal hozták zavarba a hazai védelmet.Szünet után viszont fordult a kocka, a viktóriások hitehagyottan, dekoncentráltan futballoztak. A hazaiak fölénybe kerültek, a 70. percben egy szöglet után ide-oda pattogott a labda, végül a nagy kavarodásban Méry eszmélt a leggyorsabban, és továbbított a hálóba (1-1). Nyolc perc múlva a kaputól 30 méterre szabadrúgáshoz jutott az MTK. A rálőtt labdát Császár bravúrral még a felső lécre tolta, a kipattanóra azonban Méry érkezett a leghamarabb és közelről a kapuba helyezett (2-1). Az első félidő a Viktóriáé, a második az MTK-é volt. A szerencsésebb csapat nyert. Gólszerzők: Méry 2 (70., 78.), illetve Siklér (33.).Csordás Csaba: – Kezdem unni a szimpatikus vesztes szerepét, szeretnék győztes lenni. Ha több energiát mozgósítunk, fordítva is alakulhatott volna a mérkőzés. A felsőház másik mérkőzésén: FTC–Győri ETO 5-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!