Sport

2015.07.05. 18:29

Sportolt a Tófürdő - Nagy siker volt a 11. Summer Sport Jamboree

Szombathely - Nagy sikert aratott, komoly tömeget vonzott be a Tófürdőre szombaton a már 11. alkalommal megrendezett fekvenyomóversennyel és szkander ob-val kiegészített Summer Sport Jamboree.

Tóth Gábor

Több versenynek is otthont adott a Tófürdő a Summer Jamboree keretein belül. Komoly sikert aratott a nyílt országos szkanderbajnokság. Hat ország (Románia, Bulgária, Oroszország, Szlovénia, Ukrajna, Magyarország) több mint száz versenyzője vett részt az erőpróbán. A versenyt a helyszínen tekintette meg Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, a Nemzetközi Szkander Szövetség alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

- Örömmel jöttünk el Szombathelyre, szívesen fogadtuk a Summer Jamboree szervezőinek meghívását, nagyszerű körítést ad a strand a versenynek - fogalmazott Csabai Attila. - Most először járunk a vasi megyeszékhelyen, de remélhetőleg nem utoljára. Népes, erős mezőny jött össze, tehát a színvonal minden igényt kielégített. A szervezés tökéletes, a hangulat remek volt, igazán elégedett vagyok. 2017-ben Magyarország rendezi a szkander világbajnokságot, 50 ország 1500 sportolójára számítunk. Ezért szövetségünk megpróbál minden lehetőséget megragadni a sportág népszerűsítésére erre a szombathelyi ob is tökéletesen megfelel. A nyugati régió vezetője, a szkander szövetség főbírája, Dóró Zsolt nagyszerű munkát végez, neki is köszönhető, hogy ilyen remekül sikerült a szombathelyi verseny.

A szkander ob-n a már említett büki Dóró Zsolt a masters (+40) korosztály 90 kilós súlycsoportjában aranyérmet szerzett a jobbkezesek között.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Summer Sport Jamboree részeként a fekvenyomó strandbajnokságot. Remek eredményeknek tapsolhatott a szépszámú közönség, a 14 résztvevő nem kímélte magát, komoly súlyokkal birkózott.

A strandröplabdatornán a férfi röplabda-válogatott egyik alap-embere, a Szombathelyről indult Nagy József igyekszik kiszolgálni társát (Takács Barnabást) a Nagy-Taki duó második lett. Szemben a két, ifjabb és idősebb Bodovics Árpád

III. Orenge mobil fekvenyomó strandbajnokság, vasi érmesek

Férfi, -105 kg: 1. Tóth Csaba (Vasvár) 150 kg. +105 kg: 1. Antal Kálmán (Szombathely) 215 kg (új strandcsúcs), 2. Nagy Flórián (Szombathely) 205 kg.

Női: 1. Krutzler Eszter (Szombathely) 55 kg.

- Látványos, jó hangulatú versenyt sikerült tető alá hozni. Örülük, hogy ilyen sok nézőt, résztvevőt vonzott a rendezvény - értékelt a főszervező, főbíró, Gadó András.

És természetesen a jamboree nem igazi jamboree strandröplabda nélkül. Idén a Leon RSE és a Sportiskola csapatainak a részvételével az utánpótlás nagy létszámban képviselte magát a tornán. Összesen 15 női, 10 férfi és 9 vegyespáros gyűrte egymást a nagy hőségben, a forró homokban.

A szkander ob egyik nagy csatája (75 kg, jobb kéz). Jobbról a magyar Németh Levente, balról a román Alin Florin Tudor a román fiú nyerte a párharcot és később a bajnoki címet is. Középen a főbíró, Dóró Zsolt. Fotó: Unger Tamás

Végeredmény

Mini 4-es leány: 1. Szóda (Szalai Csenge, Plander Petra, Osbáth Nóra, Dóka Gréta), 2. Minion (Plander Csenge, Héjj Lotti, Fatér Jázmin, Fatér Viktória), 3. Tahü (Tóth Bíborka, Avas Viktória, Héjj Panni, Hütter Rebeka).

Junior lány: 1. Dezo (Demény Liza, Zoltán Anna), 2. Nésze (Németh Rebeka, Szerdahelyi Júlia), 3. Lido Duo (Szabó Dorina, Gieber Lili).

Felnőtt női páros: 1. Limóka (Csóka Lili, Horváth Mónika). 2. Galambfiókák (Bodovics Hanna, Halmosi Noémi), 3. +Size (Magyarosi Andrea, Szárnyas Andrea).

Féri páros: 1. Edzők (Borsodi Gábor, Széll Dániel), 2. Nagy-Taki (Nagy József, Takács Barnabás), 3. Homok (Konetsny Barnabás, Pálóczi Máté).

Vegyes páros: 1. Garden (Csercsics Boglárka, Nagy József), 2. Hobbytok (Zoltán Anna, Pálóczi Máté), 3. Papa-lánya (Bodovics Hanna, Bodovics Árpád).

Töretlen siker a nézők között is a páros lábteniszbajnokság .

Végeredmény: 1. Kiss Csaba, Neizer Péter, Bokor Sándor, 3. Palkó Árpád, Böndicz Csaba, 3. Vidos Péter, Süle László, Kovács Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!