Sport

2014.10.29. 19:35

Steib egyéni, Koszár váltógyőzelme a Győr-Budapest ultramaratoni futóversenyen

Budapest - Steib Péter és Koszár Zsolt révén Vas megyei érdekeltségű győztesei is voltak a Győr-Budapest ultramaratoni futóversenynek.

Horváth Erika

Három nap alatt bonyolították le a 140,4 km össztávú (a hagyományos, ötnapos Bécs Budapest helyett rendezett) Győr Budapest ultramaratoni futóversenyt. Az első napon a Győr Tata 60,6 km-es táv várt a résztvevőkre, a második napon Tatáról Budakesziig futottak 58,7 km-t, míg az utolsó etap a budapesti MOM Sportközpontig éppen egy félmaraton (21,09 km) volt.

Egyéniben 31-en indultak. A Szufla-A-Tomsport ultramaratonistája, Steib Péter rajt-cél győzelmet aratott, mindhárom napon a legjobbnak bizonyult. A 140,4 km-es távot összesen 9:56:10 óra alatt teljesítette, több mint két órával gyorsabban, mint a második helyezett Bogár János. Steib Péterrel kapcsolatos vasi vonatkozás, hogy három hónapja Szombathelyen él és dolgozik és a környéken készül a legközelebbi nagy feladatra: a háromfős magyar csapat tagjaként indul a november 21-én Katarban rendezendő 100 km-es világbajnokságon.

Az egyéni verseny dobogósai: középen a győztes Steib Péter, balról Bogár János, jobbról Tresó Gábor

A váltóversenyben 47 csapat indult. Koszár Zsolt, a Synergy Fitness Szentgotthárd SE versenyzője meghívást kapott a Dover Nyelviskola csapatába. A kvintett további tagjai Józsa Gábor, Jenkei Péter, Molnár Ákos és Kuncz Gábor voltak. A Dover mindhárom napon az első helyen érkezett célba, a versenyt nagy fölénnyel, közel 26 perces előnnyel meg is nyerte 11:38:48 órás időeredménnyel.

Az egészséges életmódot képviselő vasi különítmény. Elöl (balról): Tuli Lajos, Cziffra Ferenc, Demeter Éva. Állnak: Görög Gyula, Medve Zoltán, Bokor Zsolt, Nagy Edina, Keszei Andrea, Huszár Gábor, Tóth András, Horváth Lilla, Maróti Ferenc, Demeter Attila (a képről hiányzik Kolbenheyer Balázs)

A mezőnyben volt két színtiszta vasi váltó is amelyek nem feltétlenül a győzelemért hajtottak, sokkal inkább az egészséges életmód küldötteiként szerepeltek. Tuli Lajos szervezte a Vasi Örökifjak és VasIfjak elnevezésű csapatot (illetve hárman kerékpárral gyűrték le a távot), amelyek csupa olyan emberből álltak, akik a közelmúltban váltottak életmódot, illetve életmódjukkal példát mutatnak. Így hirdették meggyőződésüket: váltsatok, sohasem késő, éljetek egészségesen . Az már csak a ráadás, hogy a Vasi Örökifjak Maróti Ferenc, Görög Gyula, Bokor Zsolt, Demeter Éva, Nagy Edina kategóriájában második helyet szerzett. Maróti Ferenc 82 esztendősen futotta le a 11,5 kilométeres Nagyigmánd- Kócs szakaszt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!