Sport

2014.08.21. 15:10

Stieber a Bundesligában

Hamburg - A hétvégén rajtol az első osztályú német labdarúgó-bajnokság 2014/2015-ös szezonja. A Bundesliga mezőnyében ott van a Stieber Zoltánt is a soraiban tudó Hamburg együttese.

Tóth Gábor

A Hamburg a Bundesliga egyik legrégebbi csapata, 1887-ben alapították, hatszoros bajnok, igaz, legutóbb 1983-ban diadalmaskodott (1983-ban BEK-et, 1977-ben KEK-et is nyert). A tavalyi szezonja kifejezetten gyengére sikeredett, csak osztályozón őrizte meg élvonalbeli tagságát. Éppen a Bundesliga 2-es Greuther Füth ellenében, ahonnan a nyáron leigazolta a parádés szezont futó Stieber Zoltánt. A sárvári születésű 25 esztendős, háromszoros válogatott labdarúgó egyébként már futballozott a német első ligában, a Mainz és a Fürth színeiben összesen 23 meccsig, 3 gólig jutott.

- Június 18-án kezdtük meg a munkát, voltunk edzőtáborban Németországban, Kínában és Ausztriában, nagyon kemény felkészülés van mögöttünk - árulta el Stieber Zoltán, aki a 17-es mezszámot kapta meg Hamburgban, A beilleszkedés könnyen ment, néhány játékost már ismertem korábbról, de mindenki barátságosan fogadott. A felkészülési meccseken játszottam, érzem a bizalmat de mindenki felé él a bizalom. Ez egy komoly klub, nagyon bő kerettel. Egy posztra három-négy játékos is hasonló eséllyel pályázik. Ha az egyik meccsen gyengén teljesítessz, mindjárt a helyedre lép a másik. De ezt tudtam, amikor aláírtam a szerződésemet. Kaptam az élettől egy nagy lehetőséget amit nem adtak ingyen, sokat dolgoztam azért, hogy a itt lehessek. De ezzel a lehetőséggel élni is kell, én pedig mindent el fogok követni azért, hogy stabil Bundesliga-játékos legyek. Remek csapatba kerültem, olyan klasszisoktól tanulhatok, mint például a holland Rafael van der Vart. De amúgy is sok válogatott, több ismert, elismert futballista van a keretünkben. Sajnos az utolsó edzőmeccsen kaptam egy rúgást a lábamra, amit nem pihentem ki. Edzettem, játszottam, végül csak el kellett mennem doktorhoz. Néhány nap pihenőt írtak ki, ezért voltam kénytelen kihagyni a Német Kupa első fordulóját, és még a szombati szezonnyitón sem játszhatok. De a következő meccsen már szeretnék a keretben lenni. Szerintem ha egészséges vagyok, és jó formában futballozok, akkor a segítségére lehetek a csapatnak. Három éves szerződést írtam alá, de igyekszem mielőbb bizonyítani. A játékoskeretünk változott, de a vezetőség higgadtan jelölte ki a célokat: a tavalyi katasztrofális idény után idén egy olyan stabil csapatot kell kialakítania a szakmai stábra, amely a jövőben már komolyabb eredményekért szállhat harcba. Én mindenesetre készen állok az idényre zárta szavait Stieber Zoltán.

A Hamburg szombaton (15.30) a Köln vendégeként kezdi meg Európa egyik legerősebb labdarúgó-bajnokságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!