Sport

2016.08.13. 19:39

Stieber játszani akar - klubot váltott

Hamburg, Kaiserslautern - Ahogyan arra számítani lehetett, a magyar labdarúgó válogatott Sárvárról indult szélsője, Stieber Zoltán klubot váltott, a több játéklehetőség érdekében a német első ligás Hamburg gárdájából a másodosztályú Kaiserslautern csapatába igazolt.

Tóth Gábor

Pedig Stieber Zoltán pályafutása remekül indult 2014 őszén az első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő - patinás - Hamburg együttesében. Beverekedte magát a csapatba, jó játékkal, fontos gólokkal hálálta meg a bizalmat, sokat tett a bentmaradásért. Ám a következő szezon már nem sikerül ilyen jól, egyre kevesebb szerepet kapott, 2016 tavaszát pedig már kölcsönben a második ligás Nürnbergben töltötte.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A 27 éves, 15-szörös válogatott futballista a - számára is - remekül sikerült Európa-bajnokságról hazatérve nem is titkolta, hogy új klubban képzeli el további pályafutását. A hétvégén pedig a másodosztályú - amúgy négyszeres bajnok (1950/1951, 1952/1953, 1990/1991, 1997/1998), kétszeres kupagyőztes (1990, 1996) - 1. FC Kaiserslautern bejelentette a szerződtetését.

- Kicsit fújtam az Eb után, aztán visszamentem Hamburgba, csatlakoztam a felkészülésbe - árulta el Stieber Zoltán. - Nem a nulláról álltam munkába, ugyanis megcsináltam a személyre szabott edzéstervemet. Tudta a klubvezetés, a szakmai stáb és én is, hogy nem maradok Hamburgban. Ennek ellenére dolgoztam tisztességgel, edzőtáborba is elutaztam a csapattal - igaz, a felkészülési meccseken nem léphettem pályára. Vagyis jó erőben vagyok, igaz, a labda, a játék azért hiányzik. Volt több ajánlatom, kaptam anyagilag jóval kecsegtetőbb szerződéstervezetet a jelenleginél, még várhattam volna augusztus végéig. De találkoztam személyesen a Kaiserslautern frissen kinevezett edzőjével, Tayfun Korkuttal, aki nagyon meggyőző érvekkel állt elő. Az előttünk álló szezonban építkezni akar, összerakni egy olyan csapatot, amely jövőre jó eséllyel szállhat harca a feljutásért. És ebben a projektben nekem fontos szerepet szán. Én pedig játszani akarok, minél többet a pályán lenni. Ez volt a legfőbb érv, hogy aláírtam a Kaiserslauternhez. Egyébként egyeztettem Bernd Storck szövetségi kapitánnyal is, aki nagyon korrekten jelezte, elfogadja, ha a több pénz mellett döntök, de ő is inkább azt szeretné, hogy legyek játékban. Egyetértett a választásommal.

- Három évre írtam alá, hosszú távra tervezek, szeretnék valami emlékezetes eredményt elérni a csapattal - jelezte Stieber Zoltán. - Egyelőre két közös edzésem volt az új társakkal, vagyis most hétvégén, az első fordulóban még nem leszek kerettag. A jövő héten viszont lesz időm arra, hogy beilleszkedjek, hogy bizonyítsak. És természetesen szeretnék ott lenni a válogatott őszi világbajnoki selejtezőin is.

Stieber Zoltán 2009 ősze óta futballozik Németországban. A Koblenz, az Aachen, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburg és a Nürnberg érintésével jutott el Kaiserslauternba. Ötven Bundesliga-meccsen hat gólt szerzett, míg a másodosztályban 110 alkalommal lépett pályára, 25 gól ünnepelhetett. Érdekesség, hogy négy osztályozó mérkőzésen is játszott - kétszer a Greuther Fürth, kétszer a Hamburg színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!