Sport

2015.05.29. 17:21

Streetball a szombathelyi Fő téren

Június 6-án (szombat) egész napos utcai kosárlabda-fesztivált rendez a Fő téren a Vas Népe és az ŐrvidékHáz. Az eseményre már lehet jelentkezni!

Vas Népe

Nem is olyan régen számoltunk be lapunkban arról a programsorozatról, amelyet az ŐrvidékHáz „Szombathelyi Polgári Esték” címen indított. Akkor Farkas Csaba igazgató úgy nyilatkozott, hogy nemcsak a kultúra, hanem a sport területén is lesznek új kezdeményezéseik.

– Örömmel számolhatok be arról, hogy június 6-án a Vas Népe stábjával közösen egy nagy sportrendezvényre várjuk a szombathelyieket – mondja Farkas Csaba.

– A Miénk itt a tér programsorozat keretében a Fő téren rendezünk egy utcai kosárlabda- fesztivált (streetball). Szándékaink szerint egyszerre hat pályán folyna a küzdelem egy teljes napon át a vasi megyeszékhely központjában.

A rendezvényre lényegében mindenkit várnak, aki szeret kosárlabdázni, mivel azonban csapatsportágról van szó, természetesen közösségek, baráti társaságok, családok részvételére számítanak a szervezők. Legfontosabb szabály az, hogy egy együttesnek minimum három főből kell állnia.

– Terveink szerint egész nap szeretnénk szórakozást biztosítani mind a sportolók, mind a nézők számára, így például különböző látványos bemutatókkal, a sportághoz illő zenei aláfestéssel, élő rádiós kívánságműsorral várjuk az érdeklődőket – mondja Farkas Csaba.

A sztárvendégek sem maradnak el: annyi már biztos, hogy a Falco csapata képviselteti magát. Kálmán László vezetésével a klub egykori kitűnőségeiből összeállított gárda lép majd pályára, azt pedig, hogy ki ellen, egyelőre maradjon titok. Annyi azonban biztos, hogy az ellenfél együttesében is sztárok lépnek majd pályára.

– A nevezési díj ellenében minden csapat számára szponzoraink segítségével négy pólót biztosítunk, de emellett a legjobbak értékes nyereményekkel térhetnek haza. Célunk azonban az, hogy mindenki jól érezze magát és egy felejthetetlen élménnyel legyen gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!