Sport

2017.06.23. 17:10

Sulipólós érmek - Jól vízilabdáztak a gothardosok és a zrínyisek

Két második és két harmadik helyezést ért el két szombathelyi iskola az országos sulipóló bajnokság döntőjében.

Pum András

Összesen hat korosztályban rendeztek döntőket Kecskeméten. A 2006/07-es születésű lányoknál a megyei selejtezőkből három csapat jutott a fináléba, körmérkőzésekkel döntöttek a sorrendről. A szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola 17-2-re kikapott a Szentestől, majd 8-4-re a Ceglédtől, így harmadik helyen végzett. Az edző Ács Tímea, felkészítő tanár Korn Tamás. A Gothard kerete. Doma Emma, Szabó Tamara, Minier Maja, Szerb Janka, Matajsz Janka, Tóth Veronika, Ladányi Liza, Szalai Enikő, Gergácz Olga.

Állnak, balról: Szivós Márton világbajnok vízilabdázó, Lengyel Kristóf, Joó Soma, Makarenko Balázs, Kutasi Rómeó edző, Kovács Kevin, Korn Tamás testnevelőtanár, Doma Máté, Matajsz Márk szakmai igazgató. Első sor (köpenyben): Horváth Zsombor, Mihalcsics Tamás, Somos Zsombor, Horváth Richárd, Goldschmidt Dominik, Sántha Csongor, Dombóvári Dávid
Fotó: Gothard Iskola

A 2004/05-ös születésű fiúknál 16 csapat került a fináléba, az együtteseket négy négyes csoportba sorsolták. A Gothard a Ceglédet 11-4-re, a Debrecent 10-3-ra verte, a Tatabányával 5-5-re végzett, ötméteresekkel a vasiak nyertek. A Gothard így első helyen jutott tovább csoportjából a negyeddöntőbe, ahol az Egerrel csapott össze. A rendes játékidő 8-8-cal zárult, ötméteresekkel a hevesi csapat győzött. A harmadik helyért rendezett találkozón aztán a szombathelyiek magabiztosan, 11-4-re nyertek a pécsiek ellen, így bronzéremmel zárták a viadalt Stojadinov Nikola és Korn Tamás tanítványai. A Gothard kerete. Galambos Bence, Horváth Miklós, Gyurácz Bálint, Kovács Kevin, Novák Donát, Rózsahegyi Donát, Bíró Kristóf, Mercs Hunor, Prácser Botond, Szieber Bence, Juhász Samu, Németh Bódog, Birkás Emma, Sárközi Balázs.

A 2006/07-es korosztályban szintén 16 együttes indult, négy négyes csoportban folytak a küzdelmek. A Gothard a Pécset 17-1-re, a Szentest 9-4-re, a Kiskunfélegyházát 13-2-re, a Nagykanizsát 9-1-re verte, így első helyen jutott az elődöntőbe. Itt a Tatabánya ellen 7-2-re nyertek Kutasi Rómeó és Korn Tamás tanítványai. A döntőben a Cegléd ellen 3-3-re végeztek, büntetőkkel a ceglédiek nyertek - a vasi csapat tehát másodikként végzett.

A 2008/09-os korosztályban hat együttes indult, két csoportban három-három gárdával. A Gubián Tamás és Szummer Tamás vezette Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata 5-5-tel kezdett a Cegléd ellen, büntetőkkel 3-2-re nyertek a vasiak. A Kecskemét nem okozott gondot a szombathelyiek számára, 12-1-re lesöpörték az alföldieket. A döntőben a Szentessel meccseltek a vasiak, 8-2-re kikaptak, így a második helyen végeztek. A Zrínyi kerete. Halmágyi Zétény, Horváth Csanád, Spitzer Levente, Win-
disch Bulcsú, Benke Barnabás, Gellén Szilárd, Kalmár Zalán, Sziffer Zsombor.

A szombathelyi iskolai csapatok tagjai az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületben (AVUS) pólóznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!