Sport

2016.04.30. 06:33

Szárazföldön eveztek, a Rábán folytatnák

Kajakos és kenus tagtoborzó rendezvényt tartottak Körmenden a Batthyány Örökségközpontban. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és tagszervezete, a Bereki Bárkás Egylet Egyesület programját Németh Szabolcs kenus világbajnok, a magyar serdülő válogatott edzője vezette.

Tóth Judit

A rendezvény elején Varga Gábor István, a házigazda Bereki Bárkás Egylet Egyesület elnöke elmondta, hogy a Rábán alakuló első vízi szakosztály ötlete tíz évvel ezelőtt született meg egy kenutúra során. Kiemelte, hogy az időzítés talán most a legjobb, hiszen a strandolók mellett az utóbbi években - a vízi egyesületek tevékenységének köszönhetően - nagyon sok hajó látható a Rábán. A bereki bárkások elsődleges célja az, hogy lehetőséget biztosítsanak Magyarország sikersportjának művelésére. Bebes István polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a város önkormányzata mindent elkövet, hogy a kajak és kenu sport otthonra leljen és hosszú távon működjön Körmenden.

Németh Szabolcs,  a magyar serdülő válogatott edzője, korábbi világbajnok felelevenítette pályafutását, elmondta, hogy több sportágat kipróbált, végül a kenuhoz kapott kedvet, és befogadta a nagy vizes család. A kajakot és a kenut népszerűsítő kisfilmek után a gyakorlaté volt a fő szerep. A  gyerekek megcsodálhatták a nagy értékű versenyhajókat és kipróbálhatták az evezés élményét szárazföldön, egy ergométer, evezős szimulátor segítségével. A világbajok kenus több tehetséges gyermekre is felfigyelt, így további programok várhatók a közeljövőben: vízi nyílt napokat és nyáron egy vízi tábort is szerveznek, ahol világbajnok és olimpikon társágában sajátíthatják el az érdeklődő fiatalok a kajak és a kenu sport alapjait. A szervezők bíznak benne, hogy a rendezvényen tapasztalt lelkesedés megteremti egy jól működő szakosztály alapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!