Sport

2016.10.18. 13:12

Szarvaskenden töltik a hétvégét a vasi lovasok – És jönnek a határon túlról is

Szarvaskend – Díjugratók és fogathajtók is versengenek a hétvégén Szarvaskenden, különleges „párbajt” is tartanak, de a találkozás a legfontosabb – a szervező szerint.

Bakos Ágnes

Nemcsak a lovasok, hanem a hagyományőrzés is nagy hangsúlyt kap – emelte ki a Lovas Napok rendezvényről a szervező, Szabó József, a Vasi Fehérlófia Egyesület elnöke. Kétnapos lesz program, a nemzeti ünnep hétvégéjén. Lovas hagyományokhoz kapcsolódva íjászok tartanak bemutatót, valamint huszárok is: Körmendről érkeznek hagyományőrzők. Közben persze a versengés sem marad el:

Fotó: Szendi Péter

– Ötven-hatvan versenyző lesz, több lóval érkeznek, komoly ifjúsági megmérettetést is tartunk, külön a gyerekeknek és amatőröknek is – mondta Szabó József.

– A két nap alatt 150 starttal mindenképpen számolunk – összegezte.

Különlegessége lesz a szarvaskendi Lovas Napoknak, hogy díjugratók és fogathajtók együtt, két pályán párhuzamosan látványos „összecsapást” tartanak. Helyből is sokakat várnak, de Erdélyből is jeleztek részvételt – árulta el Szabó József.

– Ez sokkal több, mint egy egyszerű lóverseny – fogalmazott a szervező.

 

fotó: Szendi Péter

szöveg: Bakos Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!