Sport

2015.03.25. 17:09

Kismesterek tornája és kétköteles verseny az MMIK-ban

Szombathely - A Szombathelyi Kötélugró Klub hetedik alkalommal rendezte meg 2008-ban elhunyt klasszisára, Tóth Alexandrára emlékezve a Szasza Memorialt.

Horváth Erika

Tóth Alexandra a szombathelyi kötelesek kiválósága, többszörös világ- és Európa bajnoka 2008-ban, 22 esztendősen hunyt el. Azóta minden évben versennyel tisztelegnek emléke előtt. Az idei rendezvényre Szlovákiából, Ausztriából és Franciaországból is érkeztek résztvevők az MMIK-ba, és persze Magyarország több városából.

A kétköteles verseny győztes csapata a szombathelyi: Major Szilvia, Nagy Lola, Komlósi Kata, Simon Tíra és Tóth Hanga. Fotó: Gombkötő Regina

A program a kismesterek tornájával kezdődött, ahol a tatai Mukli Adél vitte el a pálmát. A hazaiak közül Tóth Hanga érdemelt ki érmet a második helyével. A bronzot a szentendrei Dévényi Dorottya vihette haza. Negyedik lett Varga Flóra (Szombathely), ötödik Pintér Éva (Gersekarát), hatodik pedig Gyurkó Flavia (Szombathely). (Utóbbi a kötélugró diákolimpia országos döntőjében beszámolónkkal ellentétben nem a B, hanem a III. korcsoport A kategóriájában nyerte meg a 180 másodperces gyorsasági számot.)

Ezután a kétköteles verseny következett, amelyben a Szombathelyi Kötélugró Klub kvintettje, Nagy Lola, Komlósi Kata, Major Szilvia, Simon Tira, Tóth Hanga hódította el az első helyezést.

A hagyományok szerint a verseny végén megemlékeztek Szaszáról. A megható pillanatokban Tóth Dániel zongorázott és énekelt. Majd egy francia zumba tánc oldotta a hangulatot. Végül az MMIK előtt a résztvevők 150 léggömböt eresztettek a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!