Sport

2014.10.26. 19:40

Székely Dóra ötször állhatott a dobogóra

Százhalombatta - A szombathelyi Delfin SI SE lány tornászai három arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szereztek az utánpótlás egyéni országos bajnokságon.

Horváth Erika

Négy korosztályban serdülő, kadet, ifjúsági, junior rendezték meg a leány tornászok utánpótlás egyéni bajnokságát. A résztvevő hét egyesület között ott volt a Szombathelyi Sportiskola is, amelynek hét versenyzője lépett a szerekhez. Összesen tíz érmet három aranyat, három ezüstöt és négy bronzot gyűjtöttek be.

A tavasszal az Eb-n is szerepelt ifjúsági Székely Dóra válogatotthoz méltóan tornászott: a legértékesebb összetett bajnoki cím mellé a gerenda aranyát, az ugrás és felemás korlát ezüst-, valamint a talaj bronzérmét is begyűjtötte. A junior korosztályban Dévai Boglárka elhúzódó bokasérülése miatt csak korláton indult, ahol bronzérmet szerzett. A két lány edzői: Vizer Erzsébet és Rácz Gábor.

A szombathelyi érmesek. Balról: Farkas Dorottya, Tömböl Boglárka, Székely Dóra, Dévai Boglárka, Németh Boglárka (Fotó: Szombathelyi Sportiskola)

A kadeteknél Németh Boglárka az ugrás eredményhirdetésnél állhatott a dobogó második fokára. A legfiatalabbak, a serdülők között Farkas Dorottya egyéni összetettben bronzérmes lett, Tömböl Boglárka pedig megnyerte az ugrást. A kicsik edzői: Timár-Kiss Nóra, Hüll Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!