Sport

2016.02.10. 12:46

Szenior tenisz vasi érmekkel

Budapest - Szép vasi eredmények születtek a Körmöczy Zsuzsa nemzetközi fedett pályás tenisz-emléktornán.

Tóth Gábor

Az elmúlt héten rendezte a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) szenior versenysorozatának magyar állomását, a Körmöczy Zsuzsa emlékversenyt. A nemzetközi mezőnyt felvonultató ötnapos, II. kategóriás erőpróbának a budapesti Park Teniszcentrum adott otthont. Európa szinte minden országa képviseltette magát, de érkeztek sportolók például Ausztráliából is. A népes mezőnyben ott voltak a vasi, szombathelyi teniszezők is.

Bogár Szabó Éva magyar, német, majd olasz ellenfelet legyőzve állhatott a dobogó legmagasabb fokára

A +40-es korosztály egyéni versenyszámában 16-os tábla kezdett, Szabó Tamás és Lipták János is a nyolc közé jutott. A +75 vegyes párosban három kettős küzdött, körmérkőzés döntött a végső sorrendről. A Schäfer Erzsébet-Rudas Béla duó minkét ellenfelét legyőzve, nagy csatában szerzett aranyérmet. A +55 egyéni kategóriában hét versenyző meccselt. A KDG testnevelője, Bogár Szabó Éva magyar, német, majd olasz ellenfelet legyőzve állhatott a dobogó legmagasabb fokára - egyben megvédte bajnoki címét. Bogár Szabó Éva jelenleg az előkelő kilencedik helyen áll a +55-ös női világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!