Sport

2015.07.30. 17:12

Szeniorok teniszütővel - Egy arany, két ezüst az országos bajnokságról

Budapest – Szépen teljesítettek a Haladás VSE és a Kőszegi SE sportolói az országos szenior teniszbajnokságon.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték a 34. országos szenior teniszbajnokságot – egyben a Gulyás István emlékversenyt. A népes mezőnyben három vasi teniszező is próbára tette a tudását.

Jobbról a +50-es korcsoport női bajnoka, Bogár Szabó Éva, balról pedig a +40-ben két ezüstérmet begyűjtő Szabó Tamás (Fotó: HVSE)

A +55-ös Bogár Szabó Éva (HVSE) a fiatalabb korosztályban, a +50-esek mezőnyében fogott ütőt. Itt heten versenyeztek, körmérkőzés döntött a végső sorrendről. A KDG testnevelője remek tenisszel nyert aranyérmet. A +40 éves férfiaknál erős mezőny, 16-os tábla jött össze. Itt Szabó Tamás (Kőszegi SE) képviselte a vasi színeket – a korábbi korosztályos válogatott eddig a nemzetközi porondon vitézkedett, most mutatkozott be a honi szenior mezőnynek. Végül csak a döntőben talált legyőzőre. A +40-es vegyespárosban pedig – a budapesti Saródy Szilvával – ugyancsak ezüstérmet szerzett. A +110-es vegyespárosban Bogár Szabó Éva, férje, Bogár István (HVSE) oldalán negyedik lett. Mindkét vegyespárosban öt kettős vívott körmérkőzést.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!