Sport

2017.05.17. 17:25

Háromszor állhatott fel a világkupa dobogójára Karba Noel

Boldogan, egy ezüst- és bronzéremmel tért haza élete első nemzetközi versenyéről az U14-es korosztály világkupájáról Karba Noel, a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE tekése.

Horváth Erika

Még jövő szombatig a németországi Dettenheim a tekesport fővárosa. A három világversenyből álló rendezvény csúcseseménye a most szombaton rajtoló felnőtt csapatvilágbajnokság lesz, azt megelőzően két korosztály legjobbjai is összemérhetik tudásukat. Az U14-es világkupán minden nemzetet egy lány és egy fiú képviselhetett. Tíz ország küldte el versenyzőit - első nagy nemzetközi szereplése volt ez Karba Noelnek, a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE játékosának, a Széchenyi iskola hetedik osztályos diákjának.

A mix párossal indult a viadal, ahol a két magyar fiatal a szlovének (1141 fa) és németek (1133) mögött bronzérmet szerzett 1130 fával. Hegedűs Tímea 551, Karba Noel 579 fát ütött. Ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat a másnapi egyéni döntőkbe. Ám még a páros után a tandem mix számban is megméretkeztek, ahol szintén egy harmadik helyezést zsebeltek be 569 fával. Az elsők a szerbek (604), a másodikak a szlovének (570) lettek.

Karba Noel egy ezüstöt és két bronzot hozott az U14-es világkupáról Fotó: Szentgotthárdi VSE

Az egyéni döntőben Timi aranyérmet szerzett (577), Noelnek azonban kevésbé ment a gurítás, mint szombaton. Ezúttal 546 fáig jutott, a bronzérmet az ugyanennyit ütő romániai fiú kapta, aki jobb volt tarolásban - a gotthárdiak válogatottjának így be kellett érnie a negyedik hellyel. Ám még egy ezüstéremmel vigasztalódhatott, hiszen az összetett versenyben - a párosban és az egyéni döntőben elért faeredmény összesítése alapján - ő volt a második legjobb (1125 fa). Még egy plusz siker: a nemzetek közötti csapatversenyben Magyarország végzett az élen.

- Az első nap nagyon jól sikerült, az 579 fánál csak egyszer, egy edzésen ütöttem kettővel többet, és a tandem mix-eredményünk is nagyon jó. Sajnos a hosszú és fárasztó nap után a másnapi döntőben már nem ment ugyanúgy, de így is csak egyetlen fával csúsztam le a dobogóról. Az összetett ezüst viszont ezért is kárpótolt - mesélte cseppet sem elégedetlenül Karba Noel, aki két éve, a bátyja, Bálint és annak barátja, Cserpnyák Martin példáját követve cserélte le a focit a tekére. - Természetesen szeretném folytatni a tekézést és később is szerepelni válogatott színekben. Az U14-es korosztálynak csak kétévenként van világkupája, tehát az U18-at kell megcéloznom. A két év múlva rendezendő vb-csapatba már szeretnék bekerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!