Sport

2017.06.20. 16:25

Szentgotthárdi siker - U14-es és U18-as tekedöntőt rendeztek

Színvonalas küzdelmet hozott és nagy sikert aratott az első alkalommal megrendezett U14-es és U18-as országos tekebajnoki döntő.

Pum András

A két évvel ezelőtti brnói U14-es világkupán és U18-as világbajnokságon gyengén szerepelt a magyar korosztályos tekeválogatott, ezért a szövetség úgy döntött, több versenylehetőséget ad e két korosztály számára is; területi alapon selejtezőket szerveztek, a legjobbak kerültek a fináléba. A 120 versenyző két dunántúli régióban - Vas, Zala, Komárom, Baranya, valamint Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom, Veszprém - négy fordulóban versenyzett. A vasi tekézők tavaly novemberben és idén januárban Zalaegerszegen, decemberben és februárban Szentgotthárdon gurítottak. Megyénkből tíz versenyző kvalifikálta magát a répcelaki fináléba. (Közülük Horváth Márton (Balogunyom) csapatával külföldön szerepelt, míg a szentgotthárdi László Ábel sérülés miatt nem tudott a döntőben versenyezni.) A vasiak egy arany-érmet szereztek: az idei, németországi, dettenheimi U14-es világkupán két párosbronzot is nyerő és egyéniben negyedik szentgotthárdi Karba Noel a répcelaki döntőben remekelt, első helyen végzett. Az összesített csapatversenyt (selejtezők és a finálé) 63 ponttal a Thermalpark-Szentgotthárd VSE nyerte.

A NB I-es ifjúsági bajnokság nyugati csoportjának győztese, a Thermalpark-Szentgotthárd. Balról: Cserpnyák Martin, Cseh Máté, Karba Bálint, Karba Noel. A csapat, László Katával kiegészülve ebben az évben az országos döntőben is élen végzett
Fotó: Tróbert József

Döntő, vasi eredmények. U14, igazolt fiú. 1. Karba Noel (Szentgotthárdi VSE) 546 fa, 4. Simon Szabolcs (Horváth TK) 508. U14, nem igazolt fiúk. 2. Szabó Szilárd (Csákánydoroszló) 267, 3. Velekei Martin (Csákánydoroszló) 267, 5. Zakics Richárd (Csákánydoroszló) 261. U18, igazolt fiúk. 2. Cserpnyák Martin (Szentgotthárdi VSE) 545, 3. Karba Bálint (Szentgotthárdi VSE) 544. U18, igazolt leány. 4. László Kata (Szentgotthárdi VSE) 528 fa. Csapatverseny: 1. Thermalpark-Szentgotthárd.

- A gyerekek, a szülők és az edzők egyaránt azon a véleményen voltak, hasznos az újfajta versenykiírás, hiszen a fiatalok nemcsak edzenek és évente néhányszor gurítanak, hanem jóval több alkalmuk nyílik a versenyzésre. Így nem morzsolódnak le. Ráadásul a döntő már pénzdíjas volt, ez is motiválta a csapatokat. Ami a vasi eredményeket illeti, a két nagy utánpótlás-nevelő egyesület, a Szentgotthárd és a Csákánydoroszló jól szerepelt, de a kisebb létszámú kluboknál is láttuk ügyes versenyzőket - mondta Németh Lajos, a Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!