Sport

2015.03.29. 15:54

Szép kézis siker: Elődöntőben az U13-as kézilabdázók

Szombathely - A Haladás VSE U13-as kézilabda lánycsapata első helyen jutott az országos elődöntőbe, míg a Student Comfort KUK a hatodik helyen zárt, utóbbi a régió bajnoka címért játszhat tovább.

Korábban a Tóth László régió B csoportjában szereplő Haladás VSE U13-as csapata veretlenül, alapszakaszgyőztesként jutott a rájátszásba, míg a Student Comfort KUK kilenc győzelemmel és három vereséggel a második helyen került be. A régiós döntőben hat csapat, három hétvégén – Győrött, Szombathelyen és Balatonfüreden – oda-visszavágós rendszerben mérkőzött. Az azonos csoportbeli csapatok magukkal hozták az egymás elleni eredményeiket. A Debreczeni György irányította HVSE öt győzelmet és egy vereséget gyűjtött, így első helyen jutott az országos elődöntőbe. A sorozat gólkirálya a szombathelyi Pődör Rebeka lett 79 találattal. A többi csapat játékosainál két évvel fiatalabb, Pődör Zoltán irányította Student is jól küzdött, de nem sikerült meccset nyernie, egy döntetlen és öt vereség a mérlege.

A HVSE kézise, Pődör Rebeka 79 gólt dobott a régiós döntőben. Fotó: Haladás VSE

A Haladás VSE tehát – az Éles Kézilabda Iskola SE és a Győri ETO KC II. társaságában – első helyen lépett az országos elődöntőbe, ahol a Zákány Bálint régió (Baranya, Somogy és Zala) első három helyezettjével oda-visszavágós rendszerben mérkőzik. Vagyis a Kozármisleny, a Mohács és a Rinyamenti vár a vasiakra. A győriek és az Éles KISE elleni eredményeket viszik magukkal a szombathelyiek, akik így a második helyen várták a folytatást. Szombaton Balatonfüreden kezdtek, április 25-én Mohácson, május 9-én pedig Nagyatádon játszanak a csapatok. Az első két helyezett jut az országos döntőbe.

A Student Comfort KUK pedig hat hétvégén (Ajkán, Mosonszolnokon, Győrött, Balatonfüreden) a régió bajnoka címért küzdhet tovább. A csoportban 12 együttes szerepel, mindenki játszik mindenkivel. Megyénket a szombathelyieken kívül a Körmend, a Szombathelyi Sportközpont és a CVSE-Vulkánfürdő képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!