Sport

2016.11.30. 16:13

Szerb centerrel erősített a Falco

Szombathely - Ivan Zsigeranovics személyében rutinos, minőség centerrel erősítette meg keretét a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata.

Tóth Gábor

A 32 éves, 212 centis, 120 kilós szerb center hazájában lett profi játékos (Ergonom Nis, FMP Zseleznik, Borac Csacsak), majd megfordult Romániában (Gaz Metan Medias, Asesoft Ploiesti, U-BT Cluj-Napoca) és Lengyelországban (Turów Zgorzelec) is. A 2016/2017-es szezont ismét Borac Csacsak gárdájánál kezdte: 8 bajnokin 25 perc alatt 14 pontot, 4 lepattanót átlagolt - szombaton még bajnokit játszott. Megmérettette magát többek között az Euroligában, az EuroCupban, az Adria Ligában.

Mint azt Gráczer Györgytől, a Falco ügyvezetőjétől megtudtuk, Ivan Zsigeranovics a szezon végig szóló szerződést írt alá a klubbal. A játékos szerdán délután érkezett Szombathelyre, és jó esélye van annak, hogy a ZTE elleni pénteki rangadóra rendben lesz a játékengedélye.

- Jól ismerem Zsigeranovicsot, Nisben edzője voltam, figyelemmel követtem a pályafutását - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco mestere. - Csapatember, intelligens kosaras, nem lesz gond a beilleszkedésével. Klasszikus center, rutinos játékos, aki ismeri posztja minden csínját, bínját. Szűk a keretünk, elsősorban a rotáció miatt volt szükségünk az új igazolásra. Ha rendben lesz az igazolása, Egerszegen pályára küldöm.

A Falco pénteken a szomszédvár ZTE vendégeként játszik bajnokit (19.00). A rangadóról élőképes tudósítást adunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!