Sport

2017.02.20. 19:46

Színvonalas megyei tekebajnokság - A vasasszonyfai Horváth Zoltán volt a legjobb

Répcelak - A férfiaknál Horváth Zoltán, a nőknél Tóth Henriette nyerte Vas megye 2017. évi egyéni tekebajnokságát.

Horváth Erika

A répcelaki tekepályán három nap alatt lebonyolított megyei tekebajnokságon 79 férfi és két női versenyző teljesítette a 120 vegyes gurítást. A férfiaknál négy 600 fán felüli teljesítmény is akadt. (Néhány hazai játékosnak itt még nem kellett indulnia, később kapcsolódnak be a küzdelmekbe.) A Vasasszonyfa SE játékosa, Horváth Zoltán nyert 627 fával, a másik két érmet otthon tartották a répcelakiak: Ritter Tamás 620 fával érdemelte ki a második, Móricz Zoltán 618-cal a harmadik helyet. Kiemelendő még a balogunyomiak ifikorú, 20 éves versenyzőjének, Horváth Mártonnak a negyedik helye, amit 606 fával ért el.

Nem csak a csapatbajnokságban tartja jó formáját Horváth Zoltán, a szuperligás Vasasszonyfa játékosa. Az egyéni versenyben is helytállt Fotó: Unger Tamás

A nőknél két versenyző küzdött meg a megyebajnoki címért: Tóth Henriette (Horváth-Gravitáció TK) nyert 588 fás teljesítménnyel, Pesti Boglárka (Kőszegi SE) pedig 537-tel szerezte meg a második helyet.

Vas megyéből 29 férfi és egy női játékos jutott tovább a területi döntőbe, ahonnan majd összesen húsz vasi, illetve zalai versenyző kerülhet a nyugat-magyarországi bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!