Sport

2016.12.07. 19:15

Szita Márton ismét bronzérmet szerzett

Budapest - Szita Márton, a Celldömölki VSE-Swietelsky játékosa bronzérmet szerzett az asztaliteniszezők 2016. évi Top 12 bajnokságán.

Horváth Erika

Új győzteseket avattak a Top 12 bajnokságon, a férfiaknál Lakatos Tamás, a nőknél Ambrus Krisztina nyert. Szita Márton, a Celldömölki VSE-Swietelsky 21 éves játékosa - akárcsak tavaly - bronzérmet szerzett. Az első játéknapi öt győztes csoportmeccse után a szerdai elődöntőben a későbbi győztes Lakatos 4:0-ra jobbnak bizonyult nála.

Szita Mártonnak öt győzelem és egy vereség volt a mérlege Fotó: Unger Tamás

- Tavaly is bronzérmes voltam, de a mostaninak sokkal jobban örülök - mondta a verseny után Szita Márton. - Hiszen a vállműtétem utáni visszatérés igencsak döcögős volt. Hiába ment egyre jobban a játék, fejben még nem voltam rendben, elvesztettem szoros meccseket, eléggé magam alatt voltam. Most viszont felüdülés volt a játék, a csoportban mindenkit sikerült legyőznöm. Igaz, a sorsolásom is nagyon jó volt, olyanokat kaptam, akik ellen szeretek játszani. Amikor a második meccsemen Kosibát is legyőztem, elhittem, hogy mindenki ellen lehet esélyem. Kedden Lakatos már letett a továbbjutásról, amikor az utolsó pillanatban kiderült, hogy mégis elődöntős lesz. Ettől nagyon felszabadult, ma igen jól játszott, nem volt ellene esélyem, ahogy a döntőben Nagy Krisztiánnak sem. Férfiak. Csoportmérkőzések. 1. csoport: Szita Márton (Celldömölk)-Sabján Gergely (Komló) 4:0, -Kosiba Dániel (ESLÖVS AI BTK) 4:1, -Németh János (Eötvös Diák-Pedagógus) 4:3, -Kriston Dániel (Szécsény) 4:3, -Nagy Krisztián (PTE-PEAC) 4:2. 2. csoport: Fazekas Péter (Celldömölk)-Timafalvi Gergő (Eger) 4:2, -Szudi Ádám (Borussia Dortmund) 2:4, -Vitsek Iván (Szeged) 4:2, -Ecseki Nándor (Ober-Erlenbach) 4:3, -Lakatos Tamás (Fortuna Passau) 0:4. Fazekas csak rosszabb játszmaarányával maradt le az elődöntőről Lakatossal szemben, csoportjában 3. lett.

Az elődöntőben: Lakatos Tamás-Szita Márton 4:0, Nagy Krisztián-Szudi Ádám 4:0. A döntőben: Lakatos-Nagy K. 4:0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!