Sport

2017.03.27. 17:01

Bravúros SZKKA győzelem, papírforma Haladás vereség

Körkép - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában rangadót nyert a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, papírforma-vereséget gyűjtött be a Haladás VSE Sport Kft.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Mohácsi TE 20-15 (11-9). - Szombathely, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Buza, Cseszregi.

SZKKA: FUTAKI - Mayer 5/1, Virág 2, Császár, Takács 1, SMID 2, Szecsődi. Csere: Tömő, Szovák (kapusok), Győrffy 2, Pukler, Mórocz, Schneider 7, Szendrei 1, Gaylhoffer, Pődör. Edző: Füzesi Ferenc.

A játéknap rangadóján a második helyezett fogadta a harmadikat. A Mohács a tőle megszokott agresszív játékkal rukkolt elő, és igyekezett sokáig birtokolni a labdát. A hazaiak kapkodtak kicsit, sok támadást elrontottak. De a védekezésük összeállt, amihez remek kapusteljesítmény is társult - így belefért a viszonylag kevesebb szerzett gól. A szombathelyiek már az első félidőben is kézben tartották a meccset, egy-két góllal vezettek. Fordulás után pedig fokozták a tempót, gyorsan négy-öt gólos fórra tettek szert, végül biztosan nyerték a rangadót. Junior: 38-21.

Füzesi Ferenc: - Stabil védekezés, kapkodó támadójáték jellemezte a csapatunkat. De a győzelemnek örülök, hiszen egy jó ellenfelet vertünk meg magabiztosan.

Szendrei Barbara (labdával) hasznos, harcos játékkal vette ki a részét az SZKKA újabb győzelméből Fotó: Nagy Jácint

Vasas SC-Haladás VSE Sport Kft. 40-28 (17-13). - Budapest, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-bajnokság, vezette: Marton, Szabó.

A HVSE gólszerzői: Hrabovszky 4, Freiberger 1, Baranyai 1, Doncecz 4, Kaposvári 2, Hegedűs 9, Szabó J. 4, Kiss N. 3. Edző: Hamar Zoltán.

A bentmaradásért küzdő Haladást a listavezető fogadta. A vendéglátó hozta papírformát, erős kezdéssel gyorsan meglépett. Jól látszódott a két együttes közötti különbség, biztosan nyert a Vasas - a szombathelyiek végig teljes erőbedobással küzdöttek. Hegedüs Dorottya ismét gólerős játékkal rukkolt elő, míg Kiss Nóra támadásban és védekezésben is remekelt. Junior: 48-26.

Hamar Zoltán: - Ezzel számoltunk, a Vasas egy nagyon erős ellenfél. Az első félidőben még tartani tudtuk az ütemet, de második félidőben már látszott a lányokon a fáradtság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!