Sport

2016.10.08. 18:50

SZoESE: fájó hazai vereség

Szombathely - Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában hazai pályán szenvedett nem várt vereséget a SZoESE - ráadásul Gusztafik Lilla komoly sérülést szenvedett.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Ajka 60-76 (16-18, 11-22, 4-21, 29-15).

- Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai Zs., Benedek.

SZoESE: GUSZTAFIK 12, SIMON C. 18/9, Szabó-Haklits -, MOLNÁR 9, Feigl -. Csere: Jakubovics 3, Rózsa 2, Földi 6, Plózer 5, Fekete 3, Illés 2, Horváth L. -. Edző: Szabó László.

Lendületesen kezdtek a csapatok, az első negyedben kiegyenlített meccset láthatott a közönség. A második etapban viszont egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába, sok labdát adtak el, amiből lerohanásokat vezetett és szerzett könnyű gólokat az ellenfél. Így a félidőben 13 ponttal vezetett az Ajka (20. perc: 27-40). Fordulás után nem tudott zárkózni a SZoESE, mert a vendégek egyik játékosa lekönyökölte a hazaik első számú, ponterős irányítóját, Gusztafik Lillát - akinek három foga visszahajlott, a szájából ömlött a vér (szájsebészhez kellett vinni). A történtektől a hazaiak ledermedtek, a vendégek viszont nem zavartatták magukat, átrohantak ellenfelükön, és gyorsan eldöntötték a meccset (30. perc: 31-61). Az utolsó negyedben azért rendezte sorait a házigazda, és sikerült kozmetikázni az eredményen.

Szabó László: - Sok hibával védekeztünk, sok pontot kaptunk hazai pályán - az elkövetkező napokban a védekezésünk javításán kell dolgoznunk. A sérülés nagyon csúnya volt, nem véletlenül dermedtek le a lányok. A csapat nevében ezúton is jobbulás kívánok Lillának! Komoly érvágás számunkra az ő kiesése...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!