Sport

2015.10.19. 12:09

SZoESE: idegenben aratott győzelmet a női kosárcsapat

Tata – Harmadik bajnokiján második győzelmét aratta a SZoESE-Sportiskola amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Tóth Gábor

Tatai SE–Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola 45-66 (16-18, 12-14, 9-17, 8-17).

– Tata, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Czupi, Szilágyi.

Tata, legjobb dobók: Lendér 14/3, Kiss 14/3.

SZoESE: Tóth T. –, Szabó-Haklits 10, Gusztafik 12, Czinder 12/3, Uszkai –. Csere: Kovács –, Hansági 11, Gyuricza 19/12, Simon –, Boronkay 2. Edző: Kozma Tamás.

A fiatal Hansági Luca remek játékkal szállt be a padról. Fotó: SZoESE

A vasárnap ebédidőben kezdődő mérkőzésre nehezen pörögtek fel a vendégek. Álmos, pontatlan első félidőt produkáltak, tartotta a lépést a házigazda. A szombathelyi lányok jól dolgozták ki a tiszta dobóhelyzeteket, de a befejezések nem sikerültek. A sikerhez, a lépéselőnyhöz a fiatal Hansági Luca játéka kellett, aki bátran szállt be a kispadról. Fordulás után pedig Gyuricza Kitti remekelt, távoli dobásai megtörték az ellenfelet. De a második félidő összeségében is a vasiaké volt, a jobb állóképességgel rendelkező SZoESE letámadott, sok labdát szerzett, sok kontrát vezetett. Végül magabiztosan gyűjtötte be a kötelező győzelmet.

Kozma Tamás: – Alacsony szerkezetű csapatom már tud lendületesen, jó tempóban kosárlabdázni – de még sok a pontatlanság a játékunkban. Örülök, hogy egy-egy fiatal „megérkezik" a felnőtt csapatba, és hozzá tud tenni az eredményességhez.

Rossz hír a szombathelyiek háza tájáról, hogy az első meccsen megsérült Orsos-Bogdán Lívia térdét műteni kell, így hosszabb időre kidőlt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!