Sport

2016.10.21. 14:38

A bajnok a fogadta a sárga-feketéket

Szombathely - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 4. fordulójában a jó formában lévő Falco KC Szombathely a bajnoki címvédő Szolnok vendégeként lépett pályára szombaton 18 órás kezdéssel. A mérkőzésről a vaol.hu-n élőképes tudósítás volt!

Tóth Gábor

A Falco a Vasas és a Paks elleni győzelem után utazik Szolnokra - főleg az utóbbi, szerdai mérkőzés sikerült nagyszerűen. A Szolnok a hazai pályán aratott két győzelem (Pécs, Sopron) után szerdán Görögországban lépett pályára, a Bajnokok Ligája nyitófordulójában nagy vereségbe futott bele az AEK Athén vendégeként (49-92).

- Az ország egyik legjobb csapata vár ránk, nagyon nehéz mérkőzésre számítok - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - Ellenfelünk minőségi légiósokkal rendelkezik, és a keretében tudja a fél magyar válogatottat - de az Európa-klasszis Vojvoda Dávidot külön is kiemelném. A Szolnok csupa érett kosarast vonultat fel, mély a kerete, ennek megfelelően több rendszerben, több taktikával képes játszani, és nagyon erős, fizikálisan megerőltető tempóban játszik. És vélhetően jobban bírja a sorozatterhelést, mint mi. Márpedig mi két hét alatt a negyedik mérkőzésünket játsszuk. Igaz, a Szolnok is meccselt szerdán. De szerintem azt a komoly athéni vereséget hazai pályán „torolná meg” - így tudná a leggyorsabban kiengesztelni a szurkolóit. Hát éppen minket sodort az útjukba áldozati báránynak a sorsolás. Ugyanakkor megijedni nem fogunk, hiszen jó formában vagyunk, ráadásul a nyomás nem rajtunk van. Felszabadult játékot várok a fiúktól. Szeretnénk ismét jó védekezéssel előrukkolni, és a lehető legtovább szorossá tenni a meccset - akkor a végén bármi megtörténhet. Igaz, vannak gondjaink is, hiszen Turner továbbra is sérüléssel küzd, kezelésekre jár, az edzéseken sem tud teljes értékű munkát végezni. Ott lesz a keretben, majd kiderül, hogy mennyit bír. Bognár Kristóf pedig beteg, nincs százszázalékos erőállapotban.

A Paks elleni fölényes diadalból (113-81) nagyszerű játékkal vette ki a részét Darrin Govens. Az amerikai kettes 44 pontig jutott, közte dobott nyolc triplát, kiosztott 5 gólpasszt is - 56 VAL ponttal zárt.

- Nem tagadom, jól ment a játék, jól éreztem magam a pályán - jelezte az Atomerőmű elleni találkozó után Darrin Govens. - De ehhez a jó teljesítményhez kellettek a társak, az edzők is. Ezúttal nekem jött ki a lépés, legközelebb majd valaki másnak - mert nagyon együtt van a csapat. Egyébként karriercsúcs a 44 pont, soha nem dobtam még ennyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!