Sport

2017.04.07. 17:05

Szolnoki túra - Egy jó ellenfél vár a Körmendre

Körmend - Vasárnap, 15.15-ös kezdéssel rendezik a Szolnoki Olaj KK-Egis Körmend férfi kosárlabda-mérkőzést a bajnoki középszakasz felsőházában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Németh Zsolt

Az év elején nem sikerült nyerni a címvédő otthonában, igaz, akkor nem játszott Parrish Petty, Sterling Gibbs pedig csak második mérkőzésén lépett pályára piros-feketében. Azóta sok minden változott, hiszen megérkezett a csapathoz Lasan Kromah és Cole Dickerson, velük pedig az alapszakasz záró fordulójában magabiztosan győzték le a Szolnokot a körmendiek.

Az Olaj az első körben a Falco ellen nyert otthon, viszont kikapott csütörtökön, Zalaegerszegen. Ekkor, a középszakasz második fordulójában szabadnapos volt az Egis Körmend, így a ZTE otthoni legyőzése után egy egész hét maradt arra, hogy a csapat felkészüljön a szolnoki útra.

Csorvási Milán (labdával) remek formában kosarazik - a szolnoki palánkok alatt is lesz munkája
Fotó: Szendi Péter

- Semmi különleges nem történt ezekben a napokban. - mondta a piros-feketék vezetőedzője, Gasper Potocsnik. - Minden ment a maga útján, edzettünk, készülünk a vasárnapi találkozóra. Remélem, addig sem jön közbe semmi váratlan. Hiba volna viszont a legutóbbi, nem is oly régen játszott találkozóból kiindulnunk a Szolnokkal kapcsolatban. Azt a nagyarányú sikert el kell felejtenünk, hiszen - ahogy mindig elmondom - minden mérkőzés egy új történet és a Szolnok, amely az egyik legjobb magyar csapat, ezúttal hazai környezetben fog játszani. Éppen ezért nagyon nehéz dolgunk lesz. Jelentős változások nem várhatók a játékunkban, hasonlóan szeretnénk játszani, mint legutóbb saját pályánkon. Azt hiszem, elég jól ismerjük egymást, egyik csapat sem tartogat már nagy titkokat a másik számára.

Tudjuk, hogy a Szolnok nagyon veszélyes csapat. A palánk alatt Andricsra kell leginkább figyelnünk, de távolról is számos játékosuk dob kitűnően. Ilyen Vojvoda, Pavlicsevics vagy épp Barnies, szóval lesz kire figyelni. Nem szabad engednünk, hogy az elején lendületet kapjanak, hogy belőjék magukat. A legfontosabb az lesz, hogy keményen, agresszíven védekezzünk, igazi csapatként. Ha ez sikerül, akkor minden más sokkal könnyebb. Ha vannak szerzett labdák, akkor lehet indulni, könnyű kosarakat és azokkal együtt önbizalmat szerezni. Ezúttal is az lesz a célunk, hogy legjobb tudásunk szerint teljesítsünk a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!