Sport

2017.05.16. 16:40

Városi elismerés az Eb-bronzérmeseknek, Dévai Boglárkának és Veréb Istvánnak

Szombathely - Dévai Boglárka és Veréb István nemrégiben szerzett Európa-bajnoki bronzérméhez gratulált a város polgármestere és alpolgármestere.

Horváth Erika

Az elmúlt hetekben két szombathelyi sportoló is nagyszerű sikert ért el: április 22-én Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola tornásza szerzett ugráson bronzérmet a kolozsvári kontinensviadalon, május 2-án pedig ifj. Veréb István, a Haladás VSE szabadfogású birkózója állhatott a dobogó harmadik fokára az újvidéki Eb 86 kilós súlycsoportú versenye után.

Kedden hivatalában fogadta a két sportolót dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor sportért is felelős alpolgármester. Így személyesen gratulálhattak nekik, illetve a még kiskorú Bogi edzőnek, Vizer Erzsébetnek és Rácz Gábornak.

Dévai Boglárka és Veréb István a két városvezetővel, dr. Puskás Tivadar polgármesterrel (jobbról) és Koczka Tibor alpolgármesterrel Fotó: Unger Tamás

- Büszkék vagyunk arra, hogy ismét milyen csodálatos dolgot alkottak a "mi gyerekeink" - mondta köszöntőjében a polgármester, majd egy-egy emléklap és boríték formájában is kifejezte a város háláját, elismerését.

Remélhetőleg lesz még alkalom hasonló jellegű találkozó(k)ra - másokkal és velük is. Hiszen már újra a szerek mellett, illetve a szőnyegen láthatjuk őket, dolgoznak az újabb sikerekért. Bogi egy fájdalmasan nagy esés után szombaton ezüstérmet tudott szerezni a koperi világkupán, most csütörtökön pedig az eszéki vk-n indul. Persze az év legnagyobb versenye, a világbajnokság még hátravan. Ahogyan "Jimmynek" is. Ő vasárnap a hetedik felnőtt magyar bajnoki címéért birkózik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!