Sport

2017.05.15. 18:20

Nem hibázhat a Falco KC

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kedden 18 órás kezdéssel fogadja a Kaposvárt.

Tóth Gábor

Az egyik fél három megnyert mérkőzéséig tartó párharc állása 1-1. Szombathelyen nyert (82-72), idegenben pedig kikapott (78-71) a Falco - mind a két mérkőzés nagy csatát hozott. A sárga-feketék hazai pályán veretlenek a szezonban, ennek megfelelően komoly meglepetés lenne, ha a Kaposvár nyerni tudna az Arena Savariában.

- Ez a rájátszás, itt már nincs könnyű mérkőzés, és a program is erősen feszített - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Szombaton nagyon gyengén dobtunk Kaposváron, de még így is volt esélyünk a győzelemre. Govens korai kipontozódása azonban döntőnek bizonyult, mert támadásban nemigen tudjuk őt pótolni. Ettől függetlenül jól küzdöttünk, nem kell szégyenkeznünk. És természetesen nem esünk kétségbe, megyünk, harcolunk tovább. Rövid időn belül harmadszor találkozik egymással a két csapat, sok újat nem tud mutatni egymásnak.

Darrin Govens (labdával) és Baki Gergely párharca - harmadszor is összecsaphatnak Fotó: Unger Tamás

Tudjuk, hogy mit játszik az ellenfél, és azt is, hogy nekünk mit kell játszanunk. Hazai pályán nem hibázhatunk, meg kell őriznünk a pályaelőnyünket. A védekezésünk rendben van, támadásban azonban javulnunk kell - hazai közönség előtt talán nem lesz gond a dobóformánkkal. Az ellenfél rutinos, szívós csapat, és nincs veszítenivalója. Ezért szerintem a harmadik összecsapás is kiélezett, feszült hangulatú lesz. Zsigeranovics még fájlalja a bokáját, nincs százszázalékos állapotban, de számíthatok rá. Mindenki más egészszéges. Ha kedden nyerünk, akkor nagyon közel kerülünk a továbbjutáshoz - márpedig ez a célunk! És természetesen ismét nagyon számítunk a közönségünk támogatására!

A párharc negyedik mérkőzését pénteken (18.00) rendezik Kaposváron. Az Arena Savaria főbejárati jegypénztárában a keddi meccs szünetében már lehet jegyet vásárolni elővételben, valamint szerdán és csütörtökön 10-12, valamint 14-16 óra között a Falco klubirodájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!