Sport

2017.05.03. 16:46

Komoly téttel bíró Falco-ZTE rangadó következik

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának utolsó, 10. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a ZTE együttesét fogadja csütörtökön 18 órás kezdéssel - komoly téttel bír a szomszédvári rangadó.

Tóth Gábor

A ZTE a felsőházi tabella harmadik helyéről fut neki a derbinek, míg a szombathelyiek a negyedik pozícióból. Kiélezett a harc a felsőházban, de az biztos, ha a Falco legyőzi a ZTE-t, a harmadik helynél lejjebb nem végezhet - sőt, ha a másik meccsen a Körmend kikap az Alba vendégeként, akkor előrelép a második pozícióba. Ennél nagyobb motiváció biztosan nem kell - sem a szurkolóknak, sem a játékosoknak. A ZTE nagy formában van, előző három meccsét (Körmend otthon, Szolnok idegenben, Alba otthon) megnyerte, sőt korábban Székesfehérváron is kicsikarta a győzelmet.

A zalaiak rápihenhettek a szombathelyi meccsre, legutóbb csütörtökön léptek pályára. A Falco vasárnap meccselt, a Körmend elleni magabiztos sikerrel hangolt az újabb rangadóra. Bizakodással töltheti el a sárga-fekete szurkolókat, hogy csapatuk hazai pályán veretlen, ráadásul a felsőház 5. fordulójában, szűk három hete győzött Zalaegerszegen.

Két kulcsember. Darrin Govens (labdával) és Emanuel Ubilla ismét összecsap Fotó: Unger Tamás

- Nagy mérkőzésre van kilátás - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Amúgy is egy presztízsmeccset vívunk, amelyen két szomszédvári rivális csap össze, de ezúttal komoly téttel is bír a találkozó, hiszen mi előreléphetünk akár a második helyre, míg a ZTE számára az első hely is elérhető. Feszült hangulatú, kiélezett csatára számítok. Az Egerszeg agresszív, kellemetlen stílusban játszik, idegenben is ütőképes - véletlenül nem lehet nyerni Szolnokon és Székesfehérváron is.

Ubilla a csapat motorja, elsősorban őt kell megállítani, de van még több minőségi, pont-erős játékosa is. Az alapcélunkat már elértük, mindenképpen pályaelőnnyel kezdhetjük a rájátszást, de szeretnénk minél e-lőrébb végezni a középszakaszban - ehhez pedig le kell gyűrnünk a ZTE-t. Néhány hete Egerszegen nyertünk, és most is erre készülünk. Hazai pályán veretlenek vagyunk, szerintem van esélyünk arra, hogy a középszakaszban másodszor is legyűrjük riválisunkat. Pustahvar derékproblémái miatt a Körmend elleni meccsen csak pár percet játszott, most már jobb állapotban van, bízom benne, hogy több időt tölthet a pályán.

Mindenki más egészséges - a fáradtsággal pedig nem foglalkozunk, lesz majd kis időnk fújni a mérkőzés után. És ezúttal is nagyon számítunk a szurkolóink támogatására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!