Fiatalok a mélyvízben - Sérülések hátráltatták a Haladás tavaszi szereplését

2017. június 10., 09:30 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
SZOMBATHELY Rengeteg fiatalt dobott a mélyvízbe az NB I. hatodik helyén végzett Haladás edzője, Mészöly Géza. A zöld-fehérek várhatóan október közepén térnek vissza az immáron teljesen új, Rohonci úti stadionba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy éve 50 ponttal az ötödik, idén 43 egységgel a hatodik helyen végzett a bajnokságban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiak szereplését rengeteg sérülés nehezítette, Jánvári Gábor az egész bajnokságot, Németh Márió és Rózsa Dániel pedig az ősz egy része mellett a teljes tavaszt kihagyta. Emiatt - főleg tavasszal - sok fiatal kapott lehetőséget, nem véletlen, hogy a szombathelyieknél szerepelt a mezőnyben a legtöbb - tíz - 1996. január 1. után született futballista.

- Tavaly nagyon jó felkészülést tudtunk végigcsinálni, most télen azonban már akadtak buktatók - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Egyrészt az előző évihez képest gyengébb minőségű pályákon edzettünk Horvátországban, másrészt több labdarúgónak betegségek, sérülések miatt idő előtt haza kellett térnie. Emiatt szűkebb kerettel vívtuk a találkozókat, így túl sokat szerepeltek azok, akikre a bajnokikon is számítottam. Végül aztán sikerült jól időzítenünk a formát, fizikálisan pedig jó erőben volt a keret. Ami a tavaszi meccseket illeti, a Videoton (0-2) és az FTC (1-3) ellen kishitűek voltunk, ugyanakkor a Mezőkövesd (4-2), a Paks (2-0) és a Diósgyőr (2-0) ellen lendületesen, szervezetten és gólratörően játszottunk.

Noha a Vasas (2-2) ellen nem nyertünk, a lefújás után a közönség úgy ünnepelte a csapatot, mintha nyert volna. A drukkerek értékelték, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk. Erőn, tudásukon felül teljesítettek a játékosok, maximálisan elégedett vagyok velük. Futómennyiségben, mentálisan remek tavaszt produkáltak a fiúk, nagy elismerés jár azért, amit véghezvittek. Sokszor sérülések zavarták a munkánkat, nem tudtunk a legoptimálisabb összeállításban szerepelni. A fiataljaink jól helytálltak. Például Kiss Bencét nem a cilinderből rántottam elő, hanem már korábban is figyeltük.

Mészöly Géza elégedett csapata teljesítményével Fotó: Unger Tamás

Azt viszont el kell ismerni, hogy a nyári, külföldi igazolásaink nem jöttek be. Sjoerd Overgoor profi módon edzett és fogadta el, hogy nem kapott lehetőséget, vele az öltözőben sem volt gond. Ezequiel Calvente viszont a pályán és azon kívül sem tudott beilleszkedni. A nyári légiós igazolásainkra jobban oda kell figyelnünk.

- Büszkék vagyunk, hogy nálunk szerepelt a legtöbb fiatal, és hogy az Illés Akadémia sok futballistát kinevel a Haladás vagy külföldi klubok számára - mondta Tóth Miklós ügyvezető igazgató. - Voltak olyan periódusok a bajnokságban, amikor a még jobb helyezés lehetősége is felcsillant, bízunk abban, hogy jövőre sikerül előrelépnünk. Nehéz helytállni a 12 csapatos NB I-ben, örülünk, hogy bennünket nem fenyegetett a kiesés réme. Ami a játékoskeretet illeti, hazai és külföldi labdarúgókkal tárgyalunk, lehet, hogy két, de az is elképzelhető, hogy öt futballista érkezik.

A kölcsönjátékosok közül Medgyes Zoltán Dorogról, Petró Balázs Budaörsről visszatér. A Sopronban futballozók - Szellák, Garda, Soós, Gyürki, Fehér - a hűség városában maradnak, az MTK-ban szintén kölcsönben szereplő Martínez sorsa kérdéses. Június 19-én kezdjük a felkészülést, az U21-es válogatottak, a Rácz-Polgár-Tóth trió 22-én csatlakozik, csakúgy mint Williams. Légiósunk a nagy távolság miatt érkezik később. Biztos, hogy a következő szezon elején is Sopronban rendezzük a hazai meccseinket. Stadionunk elkészültével - várhatóan október közepétől - térünk vissza Szombathelyre.

Pum András

2017. június 10., 09:30 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...