Sport

2017.03.28. 16:10

A Haladás szurkolói fociztak Diósgyőrben

Diósgyőr - Szépen szerepelt a Haladás Szurkolói Kör csapata a Diósgyőrben rendezett, II. Bánka-Rakaczai szukolóknak kiírt, kispályás labdarúgótornán.

Tóth Gábor

A II. Bánka-Rakaczki Emléktornán tizenegy NB I-es futballklub szimpatizánsait látták vendégül a szervezők, valamint a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapatát - a kosarasok a hiányzó gyirmóti drukkerek helyére ugrottak be. A szurkolók két fiatalon elhunyt labdarúgóra, a DVTK kapusára, Rakaczki Bencére és az újpesti Bánka Kristófra emlékeztek.

A tizenkét csapatot három négyes csoportba sorsolták be, a csoportokból az első két helyezett jutott tovább az elődöntőbe. Az A csoportban a DVTK és a Mezőkövesd, a B csoportban az FTC és a Haladás, a C jelű négyesben pedig az Újpest és a Videoton vette sikerrel az akadályt. A csoportmeccseken Haladás Szurkolói Kör 6-0-re verte a Paksot és az MTK-t, a Fraditól 2-1-re kikapott.

Miskolcon járt a Haladás Szurkolói Kör „delegációja" Fotó: HSZK

Az elődöntőben Újpest-Mezőkövesd, Ferencváros-Videoton, DVTK-Haladás mérkőzéseket rendeztek. A győztesek bejutottak a körmérkőzéses döntőbe. A Haladás elvérzett, 4-1 arányban maradt alul a házigazda Diósgyőrrel szemben. Az emléktornát végül a DVTK nyerte meg, az Újpest végzett a második, a Videoton a harmadik helyen.

Haladás Szurkolói Kör: Bankits Krisztián, Jagodits Péter, Aizenpreisz Zoltán, Farkas Gábor, Muzsai Krisztián, Laki Menyhért, Bankits Ramon, Keringer Zsolt (csapatvezető).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!