Sport

2017.04.17. 15:30

Már NB II-es bajnok a HVSE/SI

Szombathely - Tizennyolcadik győzelmével a Haladás VSE/Sportiskola az utolsó forduló eredményétől függetlenül már bajnoknak tekinthető az NB II-es női röplabdabajnokság nyugati csoportjában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-Honvéd-Zrínyi SE 3:0 (13, 18, 19). - Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Sántori, Selega.

HVSE/SI: Horváth D., BOKOR, Mikos, Fazekas, PETŐ, Dancsecs. Csere: Farkas (liberó), Zoltán (liberó), Mohl-Benesóczky. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Az NB II-es bajnoki címet bebiztosító győzelemre készült a Haladás, és nagyszerűen, koncentráltan is kezdte a mérkőzést. Horváth Dóra kilenc jót nyitott sorozatban; ha vissza is jött a labda a vendégtérfélről, társai mind a mezőnyben, mind a hálónál uralták a terepet. 18-10 után kicsit lanyhult a hazaiak figyelme, lendülete, de a lényeg így sem változott, osztálynyi különbség volt a két csapat teljesítménye között (25-13).

Ünneplés a mérkőzés után - matematikailag már bajnok a Haladás VSE/Sportiskola csapata Fotó: Horváth Krisztina

A kezdeti lendület a hazai csapatban csak Pető Tamaránál és Bokor Lauránál tartott ki a meccs végéig, így a tabellán negyedik HZSE - amelynek egy sérülés miatt csak hat játékosa maradt - a második szett közepére fel tudott zárkózni, és hosszabb labdamenetekre kényszerítette a zöld-fehéreket (25-18). A harmadik játszmában sem óriásléptekkel, de biztosan haladt célja felé a HVSE (25-19). Az alig egyórás találkozó után a csapat és szurkolói bajnoki címet ünnepelhettek.

A Haladás VSE/Sportiskola csapata 18 győzelemmel, 1 vereséggel, 53 ponttal - négypontos előnnyel - áll a nyugati csoport élén. Legközelebb egy tét nélküli, de presztízsmérkőzés vár a szombathelyiekre - utolsó csoportmérkőzésükön, április 30-án - a második helyezett PTE-PEAC csapatát fogadják. Aztán jöhet a keleti csoport bajnoka - a Miskolc vagy az Eger - elleni derbi az NB I-ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!